Valora la ruta

PR-CV 306 SENDA DEL CINQUENTENARI

Entitat promotora: Centre Excursionista de Ontinyent

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

El sender fou ideat pel Centre Excursionista d'Ontinyent l'any 2004, dins de les celebracions del seu cinquanta aniversari.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
0,00 km
Horari teòric:
07:30:00
Desnivell de pujada:
945 m
Desnivell de baixada:
860 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-01-2021
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
octubre de 2020
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0794-3; 0794-4; 0820-1; 0820-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra de l'Ombria - Pou Clar (Paratge Natural Municipal)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Eixida, Carretera CV-651 - Ermita de Sant Esteve - Carretera CV-660 - Barranc Gran - Carretera CV-655 - Alberg de Riello - Pla del Quincaller - Ermita del Sant Crist

Descripció:

Té l'inici al km 7,6 de la CV-651, on connecta amb el GR 7, del qual es pot considerar una variant per tal d'acostar el senderista a les poblacions d'Ontinyent i Bocairent. Avancem els primers 600 m cap a l'est per la CV-651 i ens desviem cap al sud per una senda que puja les rampes d'aquesta banda de la serra Grossa. Arribem al paratge obert del pla de la Balarma, i continuem per una pista pavimentada cap al sud. Abandonem la pista als peus de l'alt de la Creu, cim de la serra Grossa amb 900 m.s.n.m., al qual podem accedir caminant 10 minuts. Seguim per un camí de muntanya entre pins i carrasques fins a l'emblemàtica ermita de Sant Esteve, indret molt estimat pels veïns i les veïnes d'Ontinyent i mirador fabulós sobre la Vall d'Albaida. Davallem per una pista asfaltada, i després de 500 m prenem per la dreta la senda de la Campana, que per una carena entre barrancs ens baixarà fins a la ruralia de la subvalleta d'Ontinyent. Continuem per camins flanquejats de pinades entre finques de secà. Travessem el camí de Mossén Conca, la carretera CV-660 i el camí de Pola. Passem per davant de la Casa Garcia de Simó i el club de tenis d'Hèlios, i ens aboquem als tallats verticals i margosos del barranc Gran. Per un senderol empinat i erosionat, baixem al pas de l'Ase, per on travessem el riu a nivell. Seguim el camí de l'Ombria cap a l'est, i al cap de pocs metres prenem per la dreta el camí de la Maiansa. Passem per davant de la finca singular de la Perdiguera i, més avant, per la de la Maiansa. Creuem ara la CV-655, i pel camí de Ponce ascendim la serra de l'Ombria, primer entre bancals i després en ziga-zaga pel vessant nord de la muntanya. Arribem a l'alberg de Riello, que ens pot servir de refugi. Avancem cap a l'est per un camí sense desnivells i després per la senda singular dels Enginyers, sustentada amb murets de pedra seca. Pel seu traçat sinuós i progressiu, superem els dos barrancs que trenquen abruptament el relleu de la serra: el barranc de l'Àguila i el de Palàcios. Arribats al pla del Quincaller, girem de nou cap al sud. Ascendim per un camí pedrer de forta rampa, i apleguem a l'alt del Quincaller, on abandonem el camí i seguim cap al sud per una senda que davalla i remunta per a salvar una zona de roques. Tenim al davant nostre l'ermita del Sant Crist, fi del sender, a la qual arribem per una senda còmoda, i des d'on s'albiren magnífiques vistes sobre Bocairent i la serra de Mariola.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.