Valora la ruta

PR-CV 319 RUTA DELS SENGLARS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Sagunto

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

1 valoració

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut que discorre entre pinedes en el Paratge Natural Municipal de Romeu. Passant pel Alt de Romeu i La Creu de Quart.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
12,60 km
Horari teòric:
04:15:00
Desnivell de pujada:
545 m
Desnivell de baixada:
545 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2009
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0668-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Romeu (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Área recreativa de Bonilles - Alt de Romeu - Pic de la Creu - Camí del Povixol - Camí del Corretger - Camí de Romeu - Área recreativa de Bonilles

Descripció:

Partim de la àrea recreativa de Bonilles, prenent camí a dreta, a uns metres en encreuament prenem senda a dreta, la qual descendeix al barranc de Bonilles. Barranc a baix ens trobem amb el camí de Bonilles, camí asfaltat que prenem en sentit ascendent, a esquerra. Passada la zona urbanitzad, A el camí es converteix en pista forestal vorejant la pedrera del Salt del Llop. En arribar a un serral la pista es torna tallafocs ascendint de manera prolongada per les llomes de Romeu, amb rampes de considerable duresa fins a coronar l’Alt de Romeu (344m). Després de l'alt, el tallafocs es converteix en senda, la qual es va fent més estreta i en trams pedregosa, en descens per llomes fins a arribar a camí de terra, el qual creuem. La senda després d'un curt, però dur ascens, passa prop del cim del Potell, transitem per un serral per a arribar a encreuament amb sendes, agafem la que tenim a dreta. Senda estreta que s'obri pas entre els espessos matolls, s'ascendeix sobre grans roques i xicotets canxals per a arribar al Pic de la Creu (La Creu de Quart), el punt de major altitud del traçat (348 m). Seguim per la part posterior de La Creu. Després d'un fort descens arribem a pista forestal, ens dirigim a dreta, per senda que voreja la part nord del Rodeno de la Font, amb direcció oest. Arribant a camí de terra, aquest acaba a l'inici del camí del Codoval a dreta, i del camí del Povixol a esquerra. Es pren el camí del Povixol a esquerra per a arribar a un serral, on comença el descens al barranc de la Font de Ribera. A partir d'ací seguim pel camí de la Font de Ribera, fins a trobar a dreta el camí del Corretger, el qual prenem en fort descens. En arribar a les primeres cases prenem el camí de Romeu, camí asfaltat a dreta, a partir d'ací tot recte en descens entre cases. Després d'un xicotet repit, el camí segueix en pla per a arribar de nou a la àrea recreativa de Bonilles. 

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.