Valora la ruta

PR-CV 321 LA PELMA - LA RICONÁ - LA BANDERA - LA PELMA

Entitat promotora: Ajuntament de Chulilla

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

1 valoració

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Senda que parteix de la font La Corcó, al costat d'una àrea recreativa. La sendera voreja la muntanya de la Bandera transitant en part al costat del riu Túria. Té una variant al mirador de la Bandera, des d'on podem observar l'espectacular paisatge.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
15,30 km
Horari teòric:
05:00:00
Desnivell de pujada:
565 m
Desnivell de baixada:
565 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-2009
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0694-2; 0695-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Área recreativa La Pelma - Clochas de Targa - Carretera CV-395 - Camino a Gestalgar - Camino de La Majada - Camino de La Bandera - Área recreativa La Pelma

Descripció:

Eixim de l’àrea recreativa El Corcó pel camí d'accés a la mateixa per a agafar camí a esquerra paral·lel a la carretera. En passar zona de cultiu trobem encreuament amb diversos camins, seguim de front per senda per a creuar el Barranc del Corral Nou i arribar a la zona de Clochas de Targa. Per diversos camins a l'oest de la població de l'Ermita arribem a carretera asfaltada, seguim a esquerra, en el següent encreuament de camins amb la CV-395 enllacem amb el PR-CV 76, en la corba anterior al pont que travessa el riu Túria seguim a esquerra pel camí a Gestalgar, immediatament arribem a la Font de la Rinconada. Poc després en encreuament enllacem amb el PR-CV 290, seguim de front. En la següent corba trobem camí en ascens a dreta, el qual agafem, poc després el camí es converteix en senda. Aquesta creua la zona dels Picarchos deixant en la part de baix el Balneari de Chulilla, en creuar el Barranc Seré iniciem pujada amb gran desnivell. Una vegada al capdamunt arribem al Camí de la Pleta, seguim a esquerra fins a arribar a la intersecció amb el Camí de la Bandera, el qual trobem a esquerra. D'aquest comunicat la variant per a arribar al Mirador de la Bandera, una vegada observat l'espectacular paisatge que ens ofereix el mirador cal retrocedir per a tornar a incorporar-nos de nou al camí anterior i continuar descendint per la zona coneguda com “El Losar”, fins a arribar de nou a l’àrea recreativa El Corcó. 

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents