Valora la ruta

PR-CV 330 SENDERO DE LA ESCARIGÜELA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Alpuente

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

ATENCIÓ: Prohibides les activitats esportives organitzades entre l'1 de gener i el 30 de juny.

El sender ens mostra paisatges com les panoràmiques d'Alpuente, del Camp de Titaguas o de la vall del Reguero, així com alguns salts d'aigua i gorgs que ens podem trobar en èpoques de pluja.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
13,10 km
Horari teòric:
04:05:00
Desnivell de pujada:
375 m
Desnivell de baixada:
375 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-2006
Data últim Control de Qualitat:
maig de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0638-2; 0638-4; 0666-1; 0662-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Campo de Abajo - Aljub Herrado - Lloma del Chinchel - Camí de Chelva - Font Arquela - Senda de la Escarigüela - Campo de Abajo

Descripció:

Eixim del llogaret pel carrer principal en direcció sud i abans d'arribar al grup de granges ens desviem pel primer camí a l'esquerra. En 300 m arribem a un encreuament de camins on ens desviem a l'esquerra. A uns 500 m arribarem a un punt des d'on s'inicia la part circular del recorregut.

Seguim per la dreta en direcció a la font d’Arquela per a pujar per la lloma del Chinchel i vorejar-la pel seu vessant oest durant 1 km aproximadament. Baixem de la lloma al camí i en pocs metres el sender es desvia per la dreta per a vorejar un camp d'ametlers. El sender continua en direcció sud fins a arribar a un camí al costat del qual veiem una basseta. El creuem per a seguir pel camí que discorre per un tallafoc, en direcció sud, un poc més d'un quilòmetre, fins a arribar a l'encreuament amb un altre camí. En aquest punt, continuem pel de l'esquerra. Seguirem en aquesta direcció durant quasi 3 km, primer per un tallafoc i després al costat del barranc del Chinchel, fins a desembocar en el camí de Chelva, on seguim cap a l'esquerra. Caminem un bon tros en direcció nord amb el Reguero a la nostra esquerra. Passem al costat de dos despoblats del terme d'Alpuente, les Cases d’Arquelilla a la nostra esquerra i les Cases d’Arquela després, just abans d'arribar a l'àrea recreativa de la font d’Arquela. Per darrere de l'àrea recreativa veurem un camí que puja fins a uns corrals abandonats per a continuar per l'antiga senda de la Escarigüela. Arribem al punt final del recorregut circular. Des d'aquest punt tornem a Campo de Abajo pel mateix camí d'anada.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Observacions:

El tram entre Alpuente i Campos de Abajo no està homologat per la qual cosa no es recomana el trànsit.