Valora la ruta

PR-CV 336 SENDA DE LA LLOMA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Cullera

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

2 valoracions

Conjuminant horta, mar i muntanya el sender de la Lloma és una magnifica talaia al Parc Natural de l'Albufera, de la desembocadura del riu Xúquer o de la serra de Corbera que inclou un ric patrimoni cultural que anirem visitant en el seu recorregut.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
13,50 km
Horari teòric:
03:55:00
Desnivell de pujada:
420 m
Desnivell de baixada:
420 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-04-2007
Data Resolució Registre Públic:
20-02-2007
Data últim Control de Qualitat:
octubre de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0747-4; 0770-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Albufera (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • l'Albufera (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • l'Albufera (Parc Natural)
Punts directrius:

Cementeri - Urb. Buenavista – Séquia de Sant Llorenç y CV-503 - Platja del Dosser - Far de Cullera – Muntanya de Cullera - Alt del Fort - Castell i santuari de la Mare de Déu del Castell - Cementeri

Descripció:

Des de la cantonada nord del cementeri seguim la vorera de la carretera CV-502 i entrar en la Urb. Buenavista. Pugem pel carrer Lloma dels Cabeçols per a girar pel carrer del Single. En la rotonda seguim pel carrer Costa Altur fins a l'antiga ctra. de Natzaret a Oliva per a seguir pel camí del Segon Coll. Passem per l'àrea recreativa de la bassa de Sant Llorenç i voregem l’alt del Cabeçol per a eixir a la séquia de Sant Llorenç, creuar la CV-503 i endinsar-nos pel camí de l’entrà del pont del Polit entre camps i disseminats fins a la platja del Dosser. Caminarem paral·lels a la mar i pujarem pel passeig fins al far de Cullera on el sender gira i continua pujant pel carrer Montgó i el carrer Nevers fins a la urb. Altavista on unes escales pugen a un depòsit i al carrer del Azahar que seguim fins a la part alta. Descendim pel carrer Serra Mariola per a agafar un ramal abandonat que s'endinsa a la muntanya i on comença la senda de la Lloma. Seguint el cordell de la serra arribem a les instal·lacions meteorològiques (radar). Ara, el sender baixa per a vorejar l'alt passant per damunt del cartell de Cullera fins al Fort. Descendim entre pins fins al castell i el santuari de la Verge del Castell que voregem per a baixar pel calvari i continuar per les tanques de contenció de riscos geològics. Creuem la muralla carlista i el sender acaba en la part posterior del cementeri que voregem per a arribar a l'inici del PR.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.