Valora la ruta

PR-CV 339 RUTA AL ALGAYAT

Entitat promotora: Ayuntamiento de la Algueña

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

1 valoració

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
4,00 km
Horari teòric:
02:05:00
Desnivell de pujada:
605 m
Desnivell de baixada:
65 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-06-2007
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0870-4; 0892-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Plaza Juan Carlos I - Ctra. El cantón - Camino Asfaltado - Casas de la Herrada - Final del recorrido del barranco - cima del Algayat - cima de la Peña Gorda

Descripció:

Partim des de la plaça de Joan Carles I cap a la plaça de l'Església de San José, descendint pel carrer Major cap a la carretera CV-841 que enllaça Algueña amb El Cantó (Múrcia). Caminem per la carretera amb vinyes i bancals d'ametlers a banda i banda i una vegada passat la fita del punt quilomètric 1, a uns 50 metres a l'esquerra ix un camí asfaltat que ens porta fins a les Cases de la Herrada, fins a una bifurcació on hi ha un pal vertical indicant el camí a seguir a la nostra dreta.
Continuem ascendint pel camí asfaltat entre camps d'ametlers fins que finalitza, endinsant-nos per un camí pedregós fins a l'inici del barranc. La ruta discorre pel fons del barranc en contínua ascensió entre pedregals i amb una vegetació molt densa que, en trams, entre els punts directrius 5 i 7, necessita una labor de desbrossament perquè dificulta la normal circulació per la sendera.


Al final del barranc, ens desviarem cap a l'esquerra amb més pendent, però amb menys vegetació, ascendint pel vessant fins a un turó on està situat el següent pal vertical que indica a la nostra esquerra el cim de la Penya Grossa, que assolim amb facilitat i on finalitza el recorregut. La volta es realitza per la mateixa ruta.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.