Valora la ruta

PR-CV 344 SENDERO DE FUENTE LA OLIVA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Venta del Moro

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

La sendera PR-CV 344 ens permet descobrir un dels paratges més espectaculars de la Comunitat Valenciana, les Falçs del Cabriol. Un àmbit caracteritzat per una orografia de canons verticals tallats per l'aigua en els quals existeixen vestigis del Neolític, com en la Falç de Vicente.
Al llarg del recorregut podrem gaudir d'unes impressionants vistes de l'entorn natural i geològic. Des del Mirador de la Fonseca podrem observar tota la vall del mateix nom, el qual és un dels tres llocs de major interès geològic del Parc Natural de les Falçs de Cabriol, juntament amb les Falçs del Cabriol i els Cuchillares de Contreras.
Així mateix, la història més recent ens la mostra el Paratge de la Font de l'Oliva, punt de parada obligatòria dels ramats transhumants que discorrien per la "Canyada Real de la Manxa o de Sant Joan"

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
12,50 km
Horari teòric:
03:05:00
Desnivell de pujada:
285 m
Desnivell de baixada:
285 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-07-2008
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
maig de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0719-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Hoces del Cabriel (Parc Natural)
Punts directrius:

Fuente la Oliva - GR 238 - Villagordo del Cabriel - Mirador de la Fonseca - Gorja del Rabo de Sartén - Gorja de Vicente

Descripció:

La sendera comença en l'àrea recreativa de la Font de l'Oliva, des d'aquí anirem a la dreta (direcció SO) per la "Canyada Real de la Manxa o de Sant Joan", que abandonarem per a girar a la dreta en un encreuament evident, situat a uns 100 metres després de la zona d'estacionament, i prendre el "Camí de la Fonseca a Venta del Moro".

En breu arribem a una bifurcació, en "La Carasquilla", que ens permet fer el recorregut en qualsevol dels dos sentits, sent aconsellable seguir a la dreta pel "Camí de la Fonseca a Venta del Moro".

Des d'aquest punt seguirem el camí principal sempre obviant qualsevol camí que ens trobem a la nostra dreta. El primer camí que trobarem serà pel qual es pot accedir al Puntal de la Fita, just on ens separem del GR-238. Continuem a esquerra endinsant-nos en zona de pinedes. Recorrem uns 3 km deixant a la dreta dos desviament destacats, just en el segon abandonem el "Camí de la Fonseca a Venta del Moro" per a seguir a l'esquerra.

Després de continuar uns pocs metres arribem a una bifurcació per la qual continuem a la dreta fins a arribar al "Mirador de la Fonseca", àrea de descans habilitada. Abandonem el mirador feia l'esquerra, per un camí descendent per a girar a la dreta en la següent bifurcació.

Seguim per la pista principal, fins al punt que permet desviar-te al Mirador de la “Hoz del Rabo de la sartén”, des d'on continuem a l'esquerra fins a aconseguir el desviament al Mirador de la Falç de Vicente. En aquest punt girem a la dreta per a prendre una pista descendent fins a una bifurcació senyalitzada per la qual continuem a l'esquerra, seguint "el Camí de Vadocañas a la Fonseca", que ens portarà al Turó del Purgatori, i, finalment, de nou a la bifurcació de la sendera en "La Carrasquilla", d'aquí girem a la dreta fins a retornar a la Font de l'Oliva.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.