Valora la ruta

PR-CV 358 PUJADA A LA NEVERA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Atzeneta del Maestrat

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
26,30 km
Horari teòric:
08:50:00
Desnivell de pujada:
1.085 m
Desnivell de baixada:
1.085 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-10-2009
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0593-3; 0592-4; 0592-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

C/ El Carril - Cruce Carretera - Mas de Cona - Mas L´Andreva - Mas Torrentina - Mas de Fandos - Pou de la Nevera - Cim de la Nevera - Pou de la Riba - Pou - Mas de la Torrentina - Senda F. Forcall - Font Forcall - El Magranar - Mas Propet , Font de la Torre - C/ El Carril

Descripció:

El panell interpretatiu està en el carrer El Carril, just en la mitjana del carrer. Aquest és el punt d'eixida. Des d'aquest punt anem pujant el carrer asfaltat eixint del poble i a 800 m ens trobem amb un bifurcació en la qual hem d'anar cap a la dreta. Després de 800 m ens desviem a l'esquerra pel camí de terra. En el següent encreuament continuem recte pel sender en ascens, deixant la carretera a la dreta i en el següent encreuament seguim recte travessant la carretera i continuant pel camí que a 600 m passa a convertir-se en una senda. Seguim pujant per la senda entre muntanya a l'esquerra i camps a la dreta fins a arribar a un encreuament en el qual ens desviem a l'esquerra prenent un camí de terra. Seguim recte fins al següent encreuament en el qual hem de torçar a l'esquerra. Més endavant passem per una masia (Mas de Cona) la qual deixem a l'esquerra i a 500 m ens trobem amb el Barranc de Cona i en 2 quilòmetres en el ' Mas l'Andreva'. Ací, si es vol tornar a Atzeneta pel sender que descendeix per l'esquerra fins a la 'Font de Forcall' ( 800 m),és el mateix itinerari que el de baixada. Pel que més endavant seguirem amb ell.
Seguint amb el nostre itinerari, des de el 'Mas l'Andreva' pel camí en ascens. A 1 km arribem a un mirador. Continuem per la senda que hi ha a l'esquerra pujant el 'Tossal de la Caseta'. A 300 m arribem a l'alt del Tossal per a després ja en descens continuar per la senda fins a arribar a l'encreuament de la 'Torrentina. Continuem recte fins a arribar al següent encreuament en el qual també seguim recte. A 1 km passem per la ' Masia de Fandos'. En la següent bifurcació seguim a la dreta . Una vegada que arribem al següent encreuament continuem recte uns pocs metres i agafem el sender que hi ha a l'esquerra. A 800 m arribem a un camí de formigó. Seguim a l'esquerra uns 1.700 m i arribem a la costa dels Sospirs la qual hem de pujar. És curta ja que té 400 m de distància i 100 m de desnivell. Una mica més endavant seguim per la senda durant 1.100 m i arribem a ' El Pou de la Nevera'. Continuem recte per la sendera i a 550 m arribem al punt més alt de l'itinerari amb 1.128 m que és ' La Nevera'.
Creuem el camí i ja per sender anem descendint ( precaució perquè hi ha moltes pedres soltes). En 1 km arribem al camí i continuem descendint deixant camins a dreta i a esquerra. Després el camí passa a ser de formigó amb explotacions agràries a banda i banda, fins a arribar al grup de masies de ' Pou de la Riba' (2550 m des de la senda fins a ací). Deixant el poblat a l'esquerra i seguint el camí nafrem a ' El Pou de la Riba' ( aigua no sotmesa a cap tractament encara que la gent de la zona beu d'allí). Seguim pel camí lleugerament en ascens fins a l'encreuament on girem a l'esquerra per un sendera que ens portarà a la ' Torrentina'.
Seguint la direcció del barranc per la sendera anem baixant fins a arribar al fons de la llera i continuem per dins d'ell. A uns 1.200 m agafem una senda situada a la dreta que és ascendent i a 200 m arribem a la ' Font de Forcall' ( aigua no sotmesa a cap tractament), punt des d'on ix la variant a ' L'Andreva.
Continuem pel sender al principi en ascens, després més pla fins a arribar a la carretera ( 900 m). La creuem i seguim pel camí que està situat just endavant. En pocs metres, abans d'arribar a la cadena que talla el camí, ix una sender en descens a la dreta, el qual ens porta per uns camps. Passant per una porta metàl•lica que cal tancar, arribem a un camí ( 450 m). Seguint aquest camí en direcció dreta, a uns 550 m, arribem a un altre camí asfaltat. Seguim recte, passant per davant del complex rural de ' El Magranar' (habitacions rurals, restaurant..). Anem pujant pel sender i a 1.100 m arribem a un altre camí pel qual descendim fins a arribar a un encreuament. Una vegada ací girem a la dreta i seguim fins al següent encreuament on torçarem a l'esquerra prenent el camí de formigó passant per davant de el 'Mas Propet' ( 860m).
Seguint el mateix camí en descens arribem a un encreuament en el qual prendrem el camí de l'esquerra. A uns 10 m girarem a la dreta. Als pocs metres arribem a un altre encreuament on prenem el camí asfaltat de la dreta. A uns 380 m en el següent encreuament torcem a la dreta per a seguir uns 600 m pel camí en descens que ens portarà a la 'Font de la Torre' ( seca). En aquest punt hem de continuar pel camí de l'esquerra seguint la direcció del campanar d'Atzeneta .
Anem entrant al poble i passant pels següents carrers: C/ La Font de la Torre, PL Loreto, C/ Mare de Déu de Loreto. Al final d'aquesta última hem de torçar a l'esquerra on al final trobarem el panell informatiu.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents