Valora la ruta

PR-CV 364 SENDERO DE LES ESCALES

Entitat promotora: Ayuntamiento de Sagunto

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Curt recorregut que ascendeix a l'Alt de Cerverola, punt més alt del terme de Sagunt, des de la qual es contempla gran part de la serra Calderona i Espadà així com la franja costanera.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
4,10 km
Horari teòric:
01:45:00
Desnivell de pujada:
250 m
Desnivell de baixada:
250 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2009
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0668-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Campamento Municipal Les Escales - Alto de la Cerverola - Camí de Colom - Camí d'Escales

Descripció:

Des de l'àmplia pineda en la qual es troba el campament municipal s'endinsa la senda cap a les altures del Cerverola, cim des de la qual es contempla gran part de la serra Calderona i Espadà així com la franja costanera. L'itinerari ascendeix amb gran pendent fins a aquest modest cim. En el descens és on s'han habilitat unes escales de fusta que faciliten la baixada en alguns talussos que d'una altra forma serien incòmodes fins i tot un poc aventurat descendir. Una vegada en el pla, es passa per un aljub i una casa de camp des d'on es pren un camí de terra que porta fins al camí del Colom de major amplària que permet tornar al Campament municipal.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.