Valora la ruta

PR-CV 37.1 MAS DE LA PENYA - COCENTAINA - ERMITA DE SANTA BÀRBARA

Entitat promotora: Centre Excursionista Contestà

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

El PR-CV 37.1 és una variant per accedir al PR-CV37 des de Cocentaina. Per un extrem enllaça el Mas de la Penya amb Cocentaina i per l’altre a enllaça Cocentaina amb l’Ermita de Sant Cristòfol.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
4,75 km
Horari teòric:
01:00:00
Desnivell de pujada:
145 m
Desnivell de baixada:
410 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
29-09-1995
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2018
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0821-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Mas de la Penya – Font i ermita de Santa Bàrbera – Cocentaina – Pla de la Font - Ermita Sant Cristòfol i font del Xorrador

Descripció:

Des del PR-CV 37, poc abans d'arribar al Mas de la Penya apareix el pal indicador de la bifurcació d’inici del PR-CV 37.1.

Prenem senda descendent, i seguim un tram per asfalt fins a un encreuament de terra a l'esquerra, que ens porta després de passar el Teular Nou, al camí asfaltat de l'Alberri. Seguim en descens i passem per l’àrea recreativa i font de Santa Bàrbara, passem el baixador del tren Alcoi-Xàtiva a pocs metres, i en menys de cinc minuts entrem al nucli urbà.

Prenem el primer carrer a l'esquerra per a arribar al Palau Comtal de Cocentaina. Seguim pel carrer de la Mare de Déu del Miracle, carrer Sant Hipòlit, i passant per l'Església de Santa Maria, agafem la baixada fins el Pla de la Font, on podem beure en la seua font.

Vorejant el safareig i la biblioteca municipal, arribem al carrer Sangraor, on hi ha un panell indicatiu, i on s'inicia una bona pujada que ens porta al paratge i Ermita de Sant Cristòfol, on finalitza la variant unint-se al PR-CV 37.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents