Valora la ruta

PR-CV 27 SENDA D'AGRES A COCENTAINA

Entitat promotora: Centre Excursionista Les Caves

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

1 valoració

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut 'condicionat' en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
8,90 km
Horari teòric:
03:35:00
Desnivell de pujada:
495 m
Desnivell de baixada:
725 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés historicoartístic
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-1995
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juny de 2021
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0821-1; 0821-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra de Mariola y Carrascal de la Font Roja (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Teixera d'Agres (Microreserva de flora)
Punts directrius:

Santuari de la Mare de Déu del Castell - Refugi del Montcabrer - Les Saleretes, encreuament pujada al Montcabrer (enllaç SL-CV 37, GR 7 i GR 330) - Mas de Llopis - Font del Mas de Llopis - Font de Sanxo - Font de l'Esquerola - Mirado de l'Alberril - Font de la Penya Banyada - Ermita de Sant Cristòfol

Descripció:

Iniciem el sender en el Santuari de la Mare de Déu del Castell d'Agres, on enfilem la senda de les Caves que ens condueix fins al refugi del Montcabrer. Des d'ací busquem el camí de Llopis que va cap al mas homònim. Arribem al mas on trobem també font de Llopis. Ara comencem a baixar en direcció a Cocentaina travessant de nord-est a sud-oest tot el vessant nord del Montcabrer. Passarem en el nostre descens per les fonts de Sanxo, de l'Esquerola i de la Penya Banyada, abans d'arribar a l'àrea recreativa de l'ermita de Sant Cristòfol.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents