Valora la ruta

SL-CV 168 AGRES - CAVES DE MARIOLA - AGRES

Entitat promotora: Diputació d'Alacant

Estat de l'homologació: En vigor

0 valoracions
Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
9,60 km
Horari teòric:
03:30:00
Desnivell de pujada:
650 m
Desnivell de baixada:
650 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-04-2018
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0820-2; 0821-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra de Mariola (Parc Natural)
  • Serres de Mariola i Carrascar de la Font Roja (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Teixera d'Agres (Microreserva de flora)
Punts directrius:

Cruce Iglesia Castell de la Mare de Déu d'Agres - Font de l'Eglésia - Cava d'el Teix - Cruce Refugio de Montcabrer y Cava de l'Habitació - La Cava Gran - Cruce sendas antenas del alto de El Recincle - Clot de la Vila , Cava del Buitre - Cava de Joan Despuig - Ventisquero y microreserva de l'Alt de la Cava - Penya del Rellotge - Cava de Don Miquel - Refugi del Molí Mato o Zamorano - Cruce Iglesia Castell de la Mare de Deu d'Agres.

Descripció:

Partim de l'encreuament entre Agres i el camí d'entrada a l'àrea recreativa del Convent d'Agres, que compta amb taules de pedra i fusta, restaurant i font. Iniciarem la pujada per l'esquerra, des d'on veiem el Barranc del Molí i la població d'Agres, lliscant-se pel pendent de la muntanya i en pocs metres ens situem als peus del Convent (200m).
Continuem cap a l'esquerra en ascens pronunciat per la senda (Senda dels Teixos), la qual ens endinsa al Barranc de l'Assut, que s'uneix aigües a baix amb el Barranc del Molí. La senda contínua ascendint entre una massa forestal de pi blanc. Creuarem una pista forestal (2170m) que condueix al Barranc de la Teixera d'Agres, però nosaltres seguirem ascendint per la senda i a uns 300m a la nostra esquerra veurem la Cava del Teix, seguim ascendint per la senda fins a arribar al Refugi del Montcabrer (2550 m), ací cap a l'esquerra podem contemplar la Cava de l'Habitació.
Des del refugi continuem cap a la dreta per la pista forestal que descendeix en direcció sud-oest cap a la Cava Gran o Arquejada símbol d'aquesta serra (3050m).
En la Cava Gran abandonem la pista forestal i girem a la dreta per una senda en ascens, direcció NO cap a les antenes. A uns 200m trobarem un encreuament de sendes i seguim per la de la dreta en xicotet descens; la qual es converteix en camí, el qual seguim en descens i a uns 200m a la nostra esquerra, en posició elevada es troba el Clot de la Vila. Continuem pel camí trobant-nos de front amb la Cava del Buitre, una xicoteta pujada deixant a la nostra dreta la cava i a 100m arribem a un encreuament de camins, girem cap a la dreta per la pista forestal i a uns 100m abandonem la pista forestal, per a seguir una senda a la dreta la qual més endavant es converteix en camí. Descendim i seguim el camí i a 400m en un plànol a l'esquerra del camí; en alt, trobem la Cava de Joan Despuig. Seguim el camí descendint i planejant trobant-nos unes ruïnes a la dreta i a l'esquerra la Congesta, passem pel centre i seguim per una senda amb una zona de micro-reserva de flora.
Aquesta senda passa per baix de la Penya del Rellotge i seguint-la ens porta a la Cava de Don Miquel. Des d'ací girem rumb NE descendint per una senda que ens portarà fins a una pista forestal, seguim aquesta en descens i ens trobarem amb el Refugi del Molí Mate o Zamorano, on finalitza la pista forestal. Girem cap a la dreta pel camí asfaltat, el qual ens portarà de nou a l'encreuament entre Agres i el camí d'entrada a l'àrea recreativa del Convent d'Agres , inici de la ruta.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents