Valora la ruta

PR-CV 134 FONT JORDANA (AGULLENT) - FONT DE BAIX (AGRES)

Entitat promotora: Ayuntamiento de Agullent

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

1 valoració

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Bonica ruta per a gaudir de les vistes de les diferents muntanyes que ens emboliquen al llarg del recorregut i gaudir del bosc mediterrani amb pins, carrasques, estepes, ginebres, etc. i en els llocs més frondosos i humits, de xops, joncs i la vegetació típica de ribera. Una senda per a fer gaudir els sentits.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
7,90 km
Horari teòric:
02:40:00
Desnivell de pujada:
575 m
Desnivell de baixada:
285 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-10-1998
Data últim Control de Qualitat:
novembre de 2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0820-2; 0821-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra de Mariola y Carrascal de la Font Roja (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Agullent – Senda Enginyers (enllaç PR-CV 121) – Alt de la Filosa – Enllaç PR-CV 134.1 - Foieta dels Carros – El Cipreret / Mas de la Carrasca – Estació FFCC d’Agres – Riu d’Agres – El Regadiu – CV-700 - Agres

Descripció:

Eixim de la font Jordana per la part esquerra del barranc i seguirem una senda ascendent. Al cap de poc enllacem amb el PR-CV 121 en la senda dels Enginyers. Nosaltres continuem cap a Agres on podrem observar la penya Llisa i a la dreta l'ermita de Sant Vicent. La senda puja en ziga-zaga fins a arribar al pla de Carrils i contínua fins a una pista forestal. En uns 100m, ara cap a la dreta, entrem en una pineda jove fins a arribar a l'alt de la Filosa. Per ací, en direcció est, aconseguirem el punt més alt del recorregut, un altiplà des d'on veiem el cim de la Covalta i més enllà el Benicadell. En acabar l'esplanada de grava deixem la pista. Deixem la variant del PR-CV 134.1 a la font del Patge. Nosaltres seguim per la dreta i arribarem a la foieta dels Carros. Ací comença la baixada fins a la vall d'Agres entre pins i velles carrasques. Creuem el pont de la via del tren Xàtiva-Alcoi i veiem l'estació d'Agres. Més endavant, agafem la carretera de l'estació. Després a l'esquerra per la senda dels Sorts i pel barranc del Llop arribar a l'antic camí d'Ontinyent que ens portarà a Agres.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents