Valora la ruta

GR 7 E47 PARATGE FONT DE MARIOLA - ALCOI

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Aquesta etapa transcorre per una de les serres amb més plantes medicinals i endemismes que podem trobar en la CV. També, fins a quatre rius:Agres, Clariano, Serpis i Vinalopó. A més de la Teixera d’Agres, la més meridional del continent europeu i visitar al llarg del recorregut algunes caves de neu. En general, una etapa que no defraudarà al muntanyenc amb la possibilitat de pujar al Montcabrer amb 1.390 msnm. I per finalitzar, recórrer l'escarpat i espectacular barranc del Cint.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
15,00 km
Horari teòric:
04:15:00
Desnivell de pujada:
500 m
Desnivell de baixada:
715 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés historicoartístic
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
febrer de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0820-1; 0821-1;0821-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra de Mariola (Parc Natural)
  • Serra de Mariola y Carrascal de la Font Roja (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Serres de Mariola i Carrascar de la Font Roja (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

CV-794 (camping Mariola) – Mas dels Arbres – Mas de la Foia Ampla – Font del Montcabrer – Coll d’en Sabata – Mas de Vilaplana – Mas Nou – Font de la Teula – Barranc de Cint – CV-796 Mas del Teular

Descripció:

Després de recórrer per carretera uns centenars de metres deixem l'asfalt per una pista de terra a l'esquerra, amb indicacions de la font de Mariola. En la bifurcació deixem la font i zona recreativa. Passem al costat de la zona d'acampada autoritzada i sempre per la pista principal evitant els desviaments. Ara en lleuger ascens, al lluny ja s'albira el mític Montcabrer. La pista descendeix ara un poc al costat d'uns bancals per tornar a anar agafant altura.

Arribats a la foia Ampla i sempre al capdavant, passem al costat d'un edifici i paral·lels al barranc dels Paradest pel costat d'un filat i per senda apleguem al coll amb una fabulosa vista sobre la vall de Travadell, el pantà de Beniarrés al fons, el Benicadell, Cantalar, Alfaro i Cantauco.

Trobem el PR-CV 27 que ve de Cocentaina cap a Agres. El GR 7 segueix per senda en direcció al Montcabrer. La senda voreja el pic pel nord-oest. Estem en l'avantsala del cim i una senda a la dreta ens convida a pujar al cim.

La nostra marxa continua recta ignorant uns desviaments cap a la dreta en descens, després de creuar un altiplà albirem a baix Alcoi. Veiem més endavant les marques a la dreta del PR-CV 37 i la nostra ruta continua al capdavant arribant al coll de Sabata. Trobarem un desviament a l'esquerra que prenem en descens per a arribar a una pista asfaltada. Seguim el ramal esquerre mentre anem descendint per l'asfalt fins a una bifurcació on trobem un xalet. Continuem ara per la dreta en descens al costat del barranc del Cint i el camí acaba al costat d'un vell transformador i ja per senda per l'escarpat barranc ens acosta a la ctra. local que des d'Alcoi va cap al Preventori.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents