Valora la ruta

GR 7 E46 ONTINYENT - PARATGE FONT DE MARIOLA

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Etapa entre Ontinyent i el Parc Natural de la Serra Mariola que passa per la monumental Vila de Bocairent. Els millors exponents de la cultura i la naturalesa es conjuguen en aquest recorregut.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
20,80 km
Horari teòric:
06:35:00
Desnivell de pujada:
890 m
Desnivell de baixada:
375 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
març de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0820-2; 0820-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra de l'Ombria - Pou Clar (Paratge Natural Municipal)
  • Serra de Mariola (Parc Natural)
  • Serra de Mariola y Carrascal de la Font Roja (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Serres de Mariola i Carrascar de la Font Roja (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Ontinyent - Cementeri d’Ontinyent – Molí del Pas. Barranc de l’Aladern – Coll de la Dona – Ermita de Sant Antoni Abad – Safareig d’en Ferris – Pont de Darrere la Vila – Bocairent - Pont de Sant Blai – Ermita de Santa Bàrbera – Camping Mariola

Descripció:

Des del poliesportiu d'Ontinyent ens dirigim a l'estació de tren. Travessem les vies per un pas elevat i arribem al cementeri, a l'esquena del qual ens creuem amb el sender PR-CV 121.

Continuem pujant pel camí del Torrater i en arribar a l'alt de la Serreta ens desviem a la dreta iniciant la baixada per una senda que ens porta al molí del Pas situat en el barranc de l’Aladern. Caminem uns metres per la carretera CV-81 per a pujar pel camí antic que unia les viles reals d'Ontinyent i Bocairent. Vorejant l'alt del Castellar arribem al coll de la Dona on connectem amb el sender PR-CV 122.

Continuem pujant fins al coll del Remolcador per a iniciar la baixada fins a l'ermita de Sant Antoni Abad. Continuem ara per pista asfaltada passant per la font d’en Ferris amb el seu safareig i creuant el vell pont de Darrere la Vila arribem al centre històric de Bocairent que travessem per a eixir de la localitat pel pont de Sant Blai fins a la carretera CV-81. En este punt ens unim uns metres amb el GR 160 del camí del Cid i prompte ens separem per a iniciar la pujada cap al parc natural de la Serra de Mariola pel camí de les Haques.

Aconseguim la carretera CV-794 i continuem per un camí paral·lel a aquesta. Deixem la carretera per a arribar a l'ermita de Santa Bàrbara, la font del Pla i el seu xop centenari i continuem fins a l'entorn del càmping de Mariola on ens unim al PR-CV 370. Un poc més endavant arribem al paratge de la Font de Mariola

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents