Valora la ruta

PR-CV 371 CAMINO DE SANTIAGO Y EL CID. VILLENA - COLONIA DE SANTA EULALIA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Villena

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
16,69 km
Horari teòric:
04:10:00
Desnivell de pujada:
Sense determinar
Desnivell de baixada:
Sense determinar
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Villena
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-07-2008
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Zona de la Losilla de Villena(junto cuartl de la polícia local) - cruce vía ferrocarril - camino Olmillo - casa del Prior- casa Zuñiga - Cruce carrizal - cruce Vereda de Cabreras - Colonia de Santa Eulalia - cruce vereda de cabreras + cruce del carrizal, Casa Zuñiga - cruce de Vereda de Ramos - Río vinalopó - entrada Villena

Descripció:

Partim des de la zona de la Losilla de Villena, situada al sud de la població, en el carrer Rosalía de Castro, enfront de caserna de la Policia Local. Un camí parteix cap al Sud, es diu de la Foia o de l'Olmillo per dirigir-se a aquestes partides. El ferm és asfaltat. Als pocs metres creuem vies del ferrocarril i passem sota unes torres d'alta tensió. En aquest punt, i encara que el camí segueix presentant un ferm asfaltat, ja hem abandonat el camí de l'Olmillo. La ruta avança en direcció sud-sud-oest entre hortes d'explotació familiar, en la seua major part abandonades.
En la zona de la Foia, abandonem la pista asfaltada. El camí és ara de terra. El nostre itinerari zigzagueja entre masies abandonades i casetes de camp fins a arribar a la casa del Prior on, un poc més endavant, connectem amb el bucle que serà el camí de retorn cap a Villena, el denominat encreuament de la casa Zúñiga encara que per a arribar a la casa, encara falta un tros.
Creuem l'antiga llera del Vinalopó que va ser desviat i canalitzat a principis del segle XX i cerquem, pel camí del sender de Ramos, la séquia Real que discorre sempre a l'Oest de la nostra posició. Passem davant la façana de la Casa Zúñiga, masia senyorial avui abandonada i en ruïnes. Estem en el punt més proper a la séquia. Fem cas omís a diversos creus que parteixen a Est i Oest per a dirigir-nos sempre al Sud, cap a Sax, el castell del qual es distingeix al lluny.
Passem sobre el desviament del riu Vinalopó i seguim en direcció Sud-est. A la nostra esquerra podem veure un circuit de Motocrós i, al capdavant, la Colònia de Santa Eulalia, on s'arriba en pocs minuts. El camí que segueix en la mateixa direcció cap al Sud es dirigeix a Sax.
Nosaltres donem mitja volta desfent camí fins al punt 2, uns centenars de metres al Nord de la Casa Zúñiga. En aquest punt, escollim l'opció de l'Est, que també es dirigeix cap a la població de Villena.
Creuem les vies del ferrocarril i seguim en la mateixa direcció. Al fons veiem el castell de la Talaia i el casc urbà de Villena. De nou entrem per la zona de la Losilla, pels voltants del col•legi Ruperto Chapí. Un breu passeig urbà ens deixa en el final del recorregut

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents