Valora la ruta

PR-CV 378 MAGDALENA - FONT SALUT - SAN VICENT DE BORRIOL - BARRANC D'OLARIA - VÍA PECUARIA - MAGDALENA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Castelló de la Plana

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
15,60 km
Horari teòric:
04:55:00
Desnivell de pujada:
490 m
Desnivell de baixada:
490 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2010
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0616-3; 0616-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Ermita de la Magdalena - camÍ de l'Algespsar - derivacion Font de la Salut - collado - Camí de RACA - Molí dels Xops - Ermita Sant Vicent - Barranc d'Olaria - Vía Pecuaria - Polvorin - Camí de Boira - camí de l'Algespsar - Ermita de la Magdalena

Descripció:
S'ix de la pineda–pàrquing a l'entrada de l'Ermita de la Magdalena (en la mateixa CV 147) on es troba el panell informatiu de l'eixida, prenent direcció sud durant uns metres fins a l'encreuament del Camí de l'Algepsar on un senyal vertical ens indica la direcció cap a la dreta. Seguim pel camí asfaltat que es converteix en ferm de terra amb el barranc de la Magdalena a la nostra dreta. Després d'una hora per aquesta pista, que es va estrenyent, arribem a la derivació de la Font de la Salut indicada amb senyal vertical. En pocs minuts arribem a la Font de la Salut i l'Ermita que compten amb exemplars de pins pinyoners de gran port i amb un panell informatiu del sender que inclou informació sobre la flora del medi.
De tornada al sender continuarem cap al serral entre bosc de pins, arribant a l'últim tram de l'ascensió on el camí s'endureix perquè discorre per la línia de màxim pendent durant uns pocs centenars de metres. Arribats al serral passem entre dues cases i prenem el camí de Raca, asfaltat durant uns metres i que després es torna de terra, i que comença a descendir cap al Sud-oest entre camps de cultiu de secà. De nou s'entra en ferm d'asfalt i s'arriba al Molí dels Xops on es creua el Riu Sec de Borriol. Seguim cap a l'Ermita de Sant Vicent (realitzat ja més de mig camí i on es compta amb zona de descans i aigua) passant per un tram de carretera secundària. Continuem en direcció Sud deixant l'asfalt i creuant el Riu Sec de Borriol pel seu jaç, encarant la pista que ens porta per tota la vall del Barranc d´Olaria i ascendint fins al cim, enganxant amb la zona de la via pecuària on es compta amb unes vistes impressionants de tota la plana de Castelló. Seguim en direcció Sud-est on es complica una mica la baixada ja que es realitza per terreny de roca i per la línia de màxim pendent durant un xicotet tram. De seguida prenem a una senda tradicional molt més còmoda que ens porta fins a un antic polvorí i a un habitatge proper on existeix senyalització vertical, prenent ja el Camí de Boira en direcció Sud entre tarongers fins al límit amb l'autopista AP 7 on girarem a l'esquerra paral•lels a aquesta via (pals verticals indicadors de continuïtat) fins a arribar al Camí de l'Algepsar que prenem en direcció Nord-est. En pocs metres connectem amb el primer encreuament i girant a la dreta arribem de seguida de nou al punt d'eixida.
Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents