Valora la ruta

PR-CV 386 CAMINO A LA CUEVA NEGRA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Espadilla

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
11,90 km
Horari teòric:
04:15:00
Desnivell de pujada:
595 m
Desnivell de baixada:
595 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-12-2011
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0615-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Curs Alt del riu Millars (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Serra d'Espadà (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Espadilla, Jardin botánico (enlace con PR-CV 314) - Pista de los Cazadores - cruce del mismo sendero e inicio de Camino de Truchelles - Barranco - Collado y cruce de caminos - Barranco del Melic - Fuente del Melic, inicio Senda del Corral del Alto , Corral del Alto - Alto de Cueva Negra y Vértice Geodésico - trinchera antiaérea - trincheras y collado NO de la Peña de la Mula - Corral Blanco - Corral Tío Nebot , Fuente del Sastre - derivación y enlace con PR-CV 314 - cruce del mismo sendero - Espadilla - Jardín botánico y enlace con PR-CV 314

Descripció:

Es parteix des de la zona alta d'Espadilla, al costat del “Jardí botànic” i enllaç amb PR-CV 314, es pren en ascendent l'últim carrer que ens condueix a la “Pista dels Caçadors”, en direcció Nord-oest i en ascendent després de passar unes corbes tancades s'arriba a l'encreuament de la mateixa sendera i inici de “Camí de Truchelles”, des d'aquest punt es pren el camí de la dreta en direcció Sud-oest en descendent per a passar per un barranc, a poca distància s'inicia una considerable pujada per camí secundari fins a arribar a un Collado i encreuament de camins, en descendent des d'aquest punt s'arriba al Barranc del Melic, el qual es creua i en ascendent arriba el camí a la Fuentedel Melic, es pren en ascendent la Senda del Corral de l'Alt, en direcció Nord al principi per a girar cap a l'Oest, es creua un tàlveg per a arribar a un fort repit i arribar al Corral de l'Alt, en aquest punt es gira en direcció Sud-est pel cordal fins a arribar a l'Alt de “Cova Negra” i Vèrtex Geodèsic en direcció Oest, en el propi encreuament es troba la trinxera antiaèria. En direcció Sud-est pel cordal s'arriba a les trinxeres i serral NO de la “Penya de la Mula”. El recorregut gira al Nord en descendent per a arribar per l'interior d'un tàlveg al “Corral Blanc”. Es pren el camí que condueix al “Corral Oncle Nebot”. Continua en descendent i es deixa un camí a l'esquerra, arribant a la “Font del Sastre”. La pista en baixada arriba a un encreuament de camins on es pot prendre la derivació i enllaç amb PR-CV 314. Continuant en descendent cap al Nord s'arriba a l'encreuament de la mateixa sendera. I després de recórrer aquesta part de la mateixa sendera s'arriba al punt de partida, Espadilla, “Jardí botànic” i enllaç amb PR-CV 314.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents