Valora la ruta

PR-CV 314 PEÑA SAGANTA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Espadilla

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

El sender recorre un tram del massís calcari del qual Peña Saganta és el seu cim més emblemàtic. Es pot ascendir per l'antic camí de ferradura que comunicava Espadilla i Ayódar o bé pel barranc de la Piqueta, on es troba la font homònima, als peus del castell medieval accessible des del propi sender.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
9,00 km
Horari teòric:
03:20:00
Desnivell de pujada:
520 m
Desnivell de baixada:
520 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-03-2006
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0615-3; 0615-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra d'Espadà (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Espadilla – Barranc de la Piqueta – Font de la Piqueta (enllaç GR 333) – Barranc de las Carboneras – Accés castell – Espadilla

Descripció:

Des de la part alta d'Espadilla avancem per una pista que en uns metres es transforma en un estret sender es va endinsant en el barranc de la Piqueta. Just en el moment en el que aconseguim el llit del barranc realitzem un brusc gir a l'esquerra i seguirem per aquesta senda fins a arribar a la font la Piqueta on ens separem del GR 333.

Seguim per la nostra esquerra en ascens fins a un xicotet coll on de sobte el bosc desapareixerà per a deixar pas a un mantell de boix tacat per alguna formació de calcària i el propi sender. Continuarem avançant fins a l'encreuament del cim de Peña Saganta, seguirem recte i després d'un breu planeig de seguida comencem a descendir per un sender bastant vertical, passarem al costat d'un aljub i arribarem al coll on ens unirem amb el GR 333.

Continuarem avançant per davall dels cingles de la Penya Saganta. Sempre amb la mola a la nostra dreta, el sender va descendint fins que ens endinsarem en el barranc de les Carboneras, el creuem i seguim per aquesta senda fins a trobar-nos amb el desviament cap al castell d'Espadilla. Des d'ací ja només ens queda seguir un suau descens per un sender fins a la localitat d'Espadilla.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents