Valora la ruta

PR-CV 389 COVA DE LES FINESTRES

Entitat promotora: Ayuntamiento de Alfafara

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

1 valoració

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut 'condicionat' en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
8,00 km
Horari teòric:
02:35:00
Desnivell de pujada:
280 m
Desnivell de baixada:
280 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
1
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
26-10-2010
Data últim Control de Qualitat:
abril de 2021
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Alfafara - La Solana de La Creu - Camí de Carbonell - Pla de Carbonell - Cova Finestres - Toll Negre - El Parat

Descripció:

La sendera discorre pel terme municipal d'Alfafara. La meitat del recorregut transcorre per camins entre camps de cultiu i l'altra meitat per muntanyes amb escassa vegetació però amb interés geològic, cultural i paisatgístic. Des del punt d'inici, dirigint-nos sentit Agres prendrem un camí cap a l'esquerra una vegada superades totes les cases del municipi. El camí continua recte, sense prendre cap desviament amb rumb cap al Nord fins a arribar un pal direccional que indica la pujada cap a la denominada “Solana de Carbonell”. Una vegada realitzada l'ascensió arribem a un encreuament de camins on prendrem el de l'esquerra. Seguint el camí passem per davant de tres masies i, uns metres mes avance la “Font de Carbonell”. Té un cabal escàs però ofereix unes ombres generoses. Seguint recte i entorn dels 300 metres ens desviem a la dreta (N) i descendim per una sendera. En la part baixa arribem a un xicotet rierol. Abans de creuar-ho podem desviar-nos 100 m cap a la dreta i visitar la coneguda “Cova dels Finestres”.Una vegada creuat el barranc ens desviem a l'esquerra, pel lateral del camp de cultiu fins a arribar a un camí, que seguirem cap a l'esquerra (ES) fins a arribar al pas inferior sota les vies de ferrocarril. En aquest punt hem de seguir el camí cap a l'esquerra. Uns metres més endavant es torna a creuar el xicotet rierol i, pel lateral del bancal seguim per la dreta fins a arribar a un camí al costat de l'antiga bassa del bancal redó. Seguim la sendera cap a l'esquerra, ascendint per una sendera pedregosa. En la part superior la sendera es troba excavat en la roca i realitza una ziga-zaga per a poc després iniciar la baixada per la sendera de Carbonell cap a la zona d'inici del Pantanet. En aquest punt arribem a una zona asfaltada, que seguirem cap a l'esquerra fins a arribar de nou a Alfafara.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents