Valora la ruta

PR-CV 397 AGULLES DE SANTA ÀGEDA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Benicasim

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

1 valoració

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
10,10 km
Horari teòric:
03:30:00
Desnivell de pujada:
485 m
Desnivell de baixada:
485 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-07-2010
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0616-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Desert de les Palmes (Parc Natural)
  • Desert de les Palmes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Desert de les Palmes (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Font del Senyor - Vía ferrocarril - Túnel autopista - Pista al Salandó - Cruce variante/Barranco de la Comba - Carretera al Bartolo, Acceso Font Tallá - Collet de les Agulles/Agulló - Cruce Santa Àgueda/Juvellús - Cruce variante/Camino Covartxos - Autopista - Vía ferrocarril - Cementerio - Font del Senyor

Descripció:
Aquest sender circular mostra alguns dels entorns més emblemàtics del terme de Benicàssim. El sender comença i finalitza en la Font del Senyor, situada al costat de l'ajuntament. Comença direcció NO per a eixir de la zona urbana en direcció al Pla de la Masia de Salandó, de seguida troba la variant de la Carrerassa del Revoll que permet reduir considerablement la ruta principal.
A continuació s'inicia la pujada deixant a la dreta el singular Corral de la Cova, format per un arc, varis tancats i un important refugi de pastors coronat amb una creu de pedra.
Remuntant el Barranc de la Corda podem trobar gran varietat d'arbustos típics del clima Mediterrani en substrat majoritari de sílice, destacant importants colònies de margalló, romaní, timó, argelaga, coscoll i bruc. Així mateix el sender passa per les antigues pedreres de pedra roja que s'utilitzava per a la confecció de voreres. És fàcil observar en el vessant contrari del Barranc de la Cova les excavacions realitzades, així mateix, en la vora del camí s'aprecien l'osques fetes en la roca mare per a l'aprofitament de la pedra.
Al final de la pujada, es troba la pista asfaltada del Pla de Miravet, que la segueix cap a la dreta durant 500 metres on un pal de senyalització ens indica la continuació del sender i l'accés a la Font Rodanxa. El sender segueix omplint fins a arribar a unes sureres on comença l'ascens fins al punt més alt de la ruta, les Agulles de Santa Àgueda. Es tracta de les arestes culminants des d'on es pot vore una espectacular panoràmica dels voltants.
El descens es realitza per la Carrerassa del Revoll que voreja el Barranc dels Agulles fins a abandonar-lo per a agafar el Camí dels Covarxos, que arriba a la població de Benicàssim.
Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents