Valora la ruta

PR-CV 4 BANYERES - MOLI L'OMBRIA - BANYERES

Entitat promotora: Centre Excursionista Penya Roja

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

2 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Un recorregut que uneix els tres molins paperers més emblemàtics de Banyeres de Mariola dels nou que van estar actius en el riu Vinalopó entre els segles XVIII i XX entre els quals destaquen el molí de l'Ombria, primer molí paperer i el Molí Sol, on es va elaborar un paper de fumar que va ser famós a Espanya i Amèrica. L'itinerari permet gaudir d'un interessant passeig per a contemplar la rica flora i fauna d'un paisatge que a penes ha patit alteracions.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
20,30 km
Horari teòric:
05:30:00
Desnivell de pujada:
455 m
Desnivell de baixada:
455 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-10-1996
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
setembre de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0820-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Serra de Mariola (Parc Natural)
  • Serra de Mariola y Carrascal de la Font Roja (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Serres de Mariola i Carrascar de la Font Roja (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Molí de l'Ombria - Font Coveta - Enlace PR-CV 313 - Fuente Teularet de Roc - Molí de l'Ombria

Descripció:

Comencem en el Molí l'Ombria. Des d'ací prenem el camí sense asfaltar que sale des del pàrquing en direcció Nord-oest d'aquest punt prenem el camí asfaltat que en ascens ens porta cap al poble, fins a arribar a la carretera CV-795 i que seguirem en direcció a Alcoi fins a arribar a una corba molt pronunciada a la dreta. La senda s'introdueix en un bosquet amb un moderat ascens deixant un tàlveg a l'esquerra. Arribarem al Poliesportiu Municipal, prenem ara un camí asfaltat per l'esquerra que en direcció Nord-oest ens deixarà a la porta del cementeri. El sender abandona el poble per un camí de muntanya sense asfaltar. Continuem per una pista de muntanya que planeja amb bon ferm, atents a les bifurcacions que trobem (esquerra) durant uns cinc quilòmetres. Passat un alt "Morro del Porc" i arribar a una partida rural "Pla d'Ànimes" trobem una pista ampla de bon ferm que haurem de prendre per la nostra dreta. El Portell, encreuament carretera Alcoi-Bocairent CV-794. Seguirem la pista que en direcció Sud en lleuger descens, entre pins, prompte veurem un tàlveg, descendim cap a ella sense abandonar la pista, passem per la dreta de la "Casa de la Rambla" fins a arribar al fons on veurem unes edificacions "Pou de la Rambla". Abandonarem la pista per una senda en direcció Sud-oest a la dreta, que a poc a poc es va encaixonant creuant repetidament el llit. Arribem a una planícia, seguim per la pista a l'esquerra cap al Caserio dels Torretes. El sender abandona la pista per una senda a la dreta que en lleuger descens ens porta al llit del riu i la "Font de la Coveta". Seguirem la pista fins a arribar al "Mas Ulls de Canals". Travessarem la carretera CV-795 fins a un camí sense asfaltar. Arribem a l'encreuament amb el PR-CV 313 i seguim en descens per la mateixa senda però per l'esquerra del tàlveg que ens deixarà de seguida en el Moli l'Ombria.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents