Valora la ruta

PR-CV 428 BETXÍ - LA MINA - PENYES ALTES - SOLAIG - BETXÍ

Entitat promotora: Ayuntamiento de Betxí

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
14,70 km
Horari teòric:
05:10:00
Desnivell de pujada:
730 m
Desnivell de baixada:
730 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-10-2012
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0640-2; 0640-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Betxí - La Mina - Penyes Altes - Solaig - Betxí

Descripció:
Des del poble de Betxí agafem el camí Vinyes de Piquer (on està situat el cartell informatiu). Ens desviem pel camí de la Mina on comença la pista de terra, seguim endavant seguint les marques del PR, apleguem després d'un desnivell prou elevat dalt les penyes aragoneses, continuem a l'esquerra i després d'un temps apleguem al creuament que descendeix al PR-161, davall de les penyes aragoneses.
Si continuem endavant coronant els diferents punts de la cresta apleguem al pic de la Ràpita. Comencem a descendir continuant el PR per la cresta del punt “geodesic”, fins arribar al creuament del camí d’Artana. Allà anem cap a l’esquerra , fins arribar al creuament de camins agafant el de la dreta.
Comencem a ascendir fins arribar al parany; continuem a l'esquerra fins al final del camí i continuem pel sender, fins el coll de la Gorreta. Comencem a descendir fins les típiques coves de Vicent. Després comencem l'ascens amb molt de desnivell, fins al pic de Solaig. Finalment descendim del pic del Solaig fins al camí esfaltat direcció al poble de Betxí, on tornem al punt de partida.
Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents