Valora la ruta

PR-CV 360.1 ONDA - LAS PIRÁMIDES - ONDA

Entitat promotora: Ajuntament d'Onda

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
15,30 km
Horari teòric:
05:15:00
Desnivell de pujada:
595 m
Desnivell de baixada:
595 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés historicoartístic
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-05-2008
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra d'Espadà (Parc Natural)
Punts directrius:

TURIST INFO; - C/ Cervantes – rio Anna – Sonella – pino Enano – el Maset – Cº de las pirámides – vía pecuaria del Sargo – alto de las Pirámides o Peñes Alltes – senda de bajada – peñas Aragonesas – PR – CV 161 – cº antiguo de Onda a Artana , partida de la Mortera – Cementerio – puente medieval – Bº de la Moreria – Ermita de San Vicente Ferrer o de la Moreria – Font del Sabater – C/ Portal de Valencia – Ayuntamiento ( antiguo cementerio árabe ) – Molí de la Reixa – TURISINFO

Descripció:

El punt de partida és el Molí de la Reixa, antic molí del segle XVIII i que en l'actualitat acull a l'oficina de turisme.
Eixim pel Carrer Cervantes per a prendre pel C/ Sant Elías cap al camí al riu Anna, on ens creuem amb l'SL-CV 106 i seguint amb el 107, passant a l'altre costat del Riu, pel Camí cap al Pi Nano, poc després de la pujada ens separem del SL-CV 107, que segueix a la dta.
Continuem ascendint i el camí de la partida de Sonella es converteix en senda que continuem passant pel pi nano i un corral en ruïnes. Seguim per la senda, en un encreuament deixem la senda dels Pepes a la dta. per a arribar fins al Mases, passem per una àmplia esplanada per a agafar la pista del camí de Tales, al poc la deixem per a continuar pujant per la senda a les Piràmides.
Anem passant per diversos refugis de pedra per a pastors i una Fita de termini, continuem ascendint persenda fins a coronar les tres Piràmides o Montes Sard.
Iniciem un fort descens tenint com a meta les Penyes Aragoneses que albirem al capdavant, passem al costat d'un aljub excavat en la roca però en mal estat, continuem descendint fins a arribar a la pista o camí antic d'Onda a Artana, on s'uneix amb el PR-CV 161.
La prenem a l'esq. i seguim un bon tram superant algunes vegades el rierol, després de passar per uns cultius deixem la pista per una senda a l'esq. que ens porta a la partida de la Mortera.
Passem per unes instal·lacions esportives i arribem a l'encreuament de Quatre Camins, seguim al capdavant en direcció al Cementeri, a la nostra dreta albirem El Calvari, que és cap on va el PR-CV 161 per a tornar a unir-se de nou en el Cementeri, ja se segueix juntament amb l'SL-CV 107 fins al Pont Sonella, on es prossegueix per a entrar a Onda pel C/ Portal de València, passant per la Font del Sabater, al costat del Barri de la Moreria, es continua passant per l'Església, plaça de l'Aj. Carrer Cervantes i Molí de la Reixa. 

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents