Valora la ruta

SL-CV 107 SANTA BARBARA - ONDA

Entitat promotora: Ajuntament d'Onda

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

La ruta s'inicia en l'antic Molí de la Reixa, actual oficina de turisme. Podrem contemplar una bella vista de la població, el seu castell i la mar des de l'antiga ermita de Santa Bàrbara. Baixarem per una estreta i aromàtica senda que descendeix, travessant un bosc de sureres, per a finalment tornar al Molí.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
8,60 km
Horari teòric:
02:40:00
Desnivell de pujada:
255 m
Desnivell de baixada:
255 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
24-05-2008
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0640-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra d'Espadà (Parc Natural)
  • Serra d´Espadà i Curs Alt del Millars (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Molí de la Reixa - Riu sec de Betxí - Ermita de Santa Bárbara - Collado - L´Horta d'Artesa (enlace SL-CV 106) - El Carme

Descripció:

El punt de partida és el Molí de la Reixa, antic molí del segle XVIII i que en l'actualitat acull a l'oficina de turisme.

Eixim juntament amb el PR-CV 360 pel Carrer Cervantes, girant pel Carrer Sant Elías, per a prendre el camí al Riu Sonella en el carrer Escultor Folico, arribats a la ribera, ens trobem amb l'SL-CV 106 que ho creuem per a dirigir-nos al gual del Riu, el passem i continuem ascendint pel camí de Sonella.

Poc abans d'arribar a la Urbanització Sonella deixem el PR-CV 360 i seguim pel Camí de Santa Bàrbara, que en serpentejant pujada passa prop de les ruïnes de l'Ermita de Santa Bàrbara, prosseguim la pujada fins a un serral on hi ha un repetidor.

A partir d'aquest punt comença una baixada en senda entre pinedes i suredes fins a arribar al camí on està el Pou Sant Andreu de la Comunitat de Regants, que ens acostarà fins a Artesa, ja en companyia del SL-CV 106 arribem fins al safareig on el deixem i seguim a la dreta pel carrer de l'Aigua.

Seguim pel camí que va a l'Església del Carmen i Museu de Ciències Naturals, prenem cap al refectori i per un camí estret passem per la Urbanització Nova Onda, entrant a Onda pel carrer Estocolm, carrer Copenhaguen, carrer Paterna, i al Molí la Reixa.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents