Valora la ruta

PR-CV 434 EL SURAR, LA BARRACA DE PEDRA I EL PUIG AGUT

Entitat promotora: Ayuntamiento de Llutxent

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

1 valoració
Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
18,90 km
Horari teòric:
06:00:00
Desnivell de pujada:
600 m
Desnivell de baixada:
600 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
1
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-06-2015
Data Resolució Registre Públic:
01-09-2016
Data últim Control de Qualitat:
agost de 2020
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0795 -1; 0795 -2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • El Surar (Paratge Natural Municipal)
  • Serra del Motduver i Marxuquera (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Descripció:

Eixim del parc situat en la Avd. Mont Sant. Eixim cap a l'est, pel carrer de la Plana. Girem a l'esquerra fins a eixir del poble, passem al costat del camp de futbol, creuem per una fàbrica de palets. Girem a l'esquerra per a descendir per un tram d'asfalt i travessar el riu de Pinet.  En ascens per la pista principal, entre bancals d'ametlers i oliveres. A la dreta observem uns corrals de ramaderia. Encara coincideixen el GR 236 amb el PR CV 434, ens desviem a la dreta cap al Camí de la Catalana, creuem el barranc Ample. Ací ja entrem en terres de la Marxuquera. Després d'un tram de caminar pel Camí de la Catalana, arribem a un punt que girem cap a l'esquerra pel Camí del Surar, veiem una xicoteta casa de ferramentes i en fort penden, arribem a un pla i veure el barranc de Magrells, els serral de les Cistelles i gaudir d'unes vistes a la vall. Pel camí del Surar sempre en ascens, arribem a una derivació que ens acosta al Puig Agut, de 595 mt. Continuem per la pista i entrem ara en el Pla de la Penya del Recer, en aquest punt ja s'observen les restes del passat incendi del 2018, que afecta sis termes municipals i gran part de les terres de la Marxuquera. Al fons podem veure el Montduver i la pista que hem de seguir, descendim un poc i veiem com la muntanya es va recuperant i van apareixent les Argilagues, la Coscolla, Jaras i rebroten algunes Carrasques i Margallons. Ens trobem en L'alt del barranc Verd, veiem un panell que ens indica una ruta botànica, Dels Surars Joan Pellicer. Seguim per la pista ara cap al Pla de Triola i en uns metres més endavant en direcció sud-oest i per una pista de ciment tota de baixada, veiem al lluny Pinet.  Ara ja per pista de terra al costat del barranc dels Castellets, a la nostra dreta trobem la Lloma de la Creu entre bancals d'ametlers i algun xalet fins a arribar a la ctra. CV 608 fins a  LLUTXENT  i el punt d'inici. 

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.