Valora la ruta

PR-CV 49 SENDA VELLA DE CALLOSA D'EN SARRIÀ

Entitat promotora: Grup de Muntanya Penya el Frare i Ajuntament de Callosa d'en Sarrià

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut amb una mica d'exigència, que ens uneix dues de les poblacions més importants de l'interior d'Alacant, dues poblacions influenciades pel turisme de muntanya. El recorregut que es proposa, transcorre sempre al nord de la imponent Serra de Xortà, entre cultius i zones de ombria, un recorregut ideal per a quasi tots els mesos de l'any.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
15,60 km
Horari teòric:
05:10:00
Desnivell de pujada:
730 m
Desnivell de baixada:
465 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
04-06-2003
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0848-1; 0822-3; 0821-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Aitana, Serrella i Puig Campana (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Informació meteorològica:
Descripció:

Des de Callosa d'en Sarrià eixim pel camí d'asfalt i entre cultius s'arriba al Barranc d'Onàer, ascendim per camí d'asfalt fins al serral de la Creueta; en l'encreuament de camins, continuem recte (NE) per camí asfaltat. Obviant tots els camins i descendint per asfalt fins a una amplitud a la dreta del camí. Agafem la senda en descens fins a la Font del Salt i seguim per camí cimentat fins a Bolulla. Travessem el poble i agafem un camí cimentat en direcció NO i arribem al pas estret de camí en el Barranc del Negre, seguim pel camí en ascens i prenem un camí a la dreta per a endinsar-nos a l'inici de l'interior Barranc del Negre, després remuntarem uns 300m per a eixir d'ell cap a la dreta per una senda. Aquesta senda porta a un camí embolicat de pineda i a pocs metres a l'esquerra prenem de nou la senda en ascens fins a arribar a un camí d'asfalt, per a seguir a l'esquerra pel camí en ascens fins a arribar a una senda a l'esquerra que agafarem per a evitar unes corbes asfaltades fins a arribar al Tossal. Seguim pel camí de l'esquerra (N-NO), anirem girant cap a l'oest per a arribar a la Foia del Clot i les ruïnes d'antics corrals. Ascendim un poc més i iniciem una suau baixada fins a un encreuament important de camins, estem en l'encreuament Racó Mallanset. Seguim per camí al Nord-est en ascens i passem per un altre encreuament de camins, Corral de Sénsio, on girem a la dreta i seguim en descens fins a arribar a la Ctra. CV-752. Girem a l'esquerra direcció Oest i a pocs metres hem de prendre un camí a la dreta per a arribar al Pou d'Aialt. Des d'ací, comencem a caminar descendint en direcció Oest fins a arribar de nou a la Ctra. CV-752 només per a creuar-la i seguir recte. Aquest camí ens porta de nou a la carretera, seguirem pel voral cap a l'esquerra per a arribar fins al final en l'Àrea Recreativa de la Bota, just en l'entrada de Castell de Castells.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents