Valora la ruta

PR-CV 56 MURO D'ALCOI - RACÓ LLOBET

Entitat promotora: Centre Excursionista de Muro d'Alcoi

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

1 valoració

El sender fa un recorregut circular recorrent gran part del vessant oriental de la Serra de Mariola, sempre als peus del Montcabrer, descobrint curiosos indrets d'aquest sector de la serra i passant per fonts com la de la Borona o la del Xop, per a deixar-nos de nou en el pla del Comtat després d'haver gaudit de totes les vistes d'aquesta comarca des de les altures de la serra de Mariola.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
13,60 km
Horari teòric:
04:55:00
Desnivell de pujada:
715 m
Desnivell de baixada:
715 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-10-1998
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juny de 2022
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0821-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra de Mariola (Parc Natural)
  • Serra de Mariola y Carrascal de la Font Roja (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Serres de Mariola i Carrascar de la Font Roja (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Centre de protecció civil - Club de tenis de la Plana - Cantal Badat - Mas del Racó Llobet - Font de la Borona - L'Escorrupènia - Caseta de Grutonia - Àrea de descans de la Querola - Centre de protecció civil

Descripció:

Comencem en el centre de Protecció Civil de Muro per a travessar la urbanització de la Plana i el Racó de Puig buscant el vessant est de la serra de Mariola i les faldes del Montcabrer. Pugem pel camí de la Quebrantà fins a trobar, en una senda que voreja la pista, la font homònima i el cantal Badat. Seguim pujant per pista i senda fins a descobrir el Racó de Llobet, amb la seua font i el seu mas de muntanya. Estem a 1065 m d'altitud, el punt més alt de la nostra ruta. Ara la pista baixa suaument entre el bosc de pins, carrasques i freixos passant per la font del Xop i la font de la Borona. La pista comença ara una ziga-zaga en fort descens buscant el barranc de l'Escorrupènia per a enllaçar amb una senda a l'ombra de l'espés bosc fins a arribar a l'àrea de descans de la Querola i, pel camí del mateix nom fer uns metres fins a trobar el camí de les Llorences que en deixa de nou en el punt d'inici.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.