Valora la ruta

PR-CV 91 CHELVA - PICO DEL REMEDIO - RAMBLA DE ALCOTAS - CHELVA

Entitat promotora: Centro Excursionista de Chelva

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Itinerari exigent que, a través de camins i sendes antigues com la del Remei, el camí de Valseco o el de Alcotas el PR-CV 91 fa un recorregut pel patrimoni cultural de Chelva, les seues fonts i masies i pel seu patrimoni natural, amb les panoràmiques del pic del Remei i la geologia i vegetació de la Rambla de Alcotas.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
22,90 km
Horari teòric:
07:10:00
Desnivell de pujada:
685 m
Desnivell de baixada:
685 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-12-1995
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Rambla de Alcotas (Microreserva de flora)
Punts directrius:

Chelva - Fuente de la Gitana - Santuario del Remedio - Pico del Remedio - Collado las Granzas - Camino Valseco - Casa de Baestas y casa de Valseco - Conexión GR 7 Rambla de Alcotas - La Torrecilla - Chelva

Descripció:

Eixim de Chelva per l'Av. de València cap a Ahillas. A l'altura de la rotonda deixem els senyals del GR 7 i prenem el camí a l'esquerra, al costat del repartidor de Sant Sebastià, que ens condueix fins a la Font de la Gitana. Per les escales i el camí de l'esquerra arribem al parc de bombers i pel seu lateral agafem la senda del camí vell del Remei, que conserva els seus descansadors, fins a l'Ermita del Remei. Reprenem el camí i sobre l'aparcament superior de l'ermita està la senda que puja al cim del Pic del Remei (1.054 m) entre la casa forestal i la torre medieval des d'on podem observar una àmplia panoràmica de la comarca. Seguim la pista per l'esquerra per a travessar la carretera d’Ahillas i seguir fins al serral de les Granses. Uns metres més endavant prenem a la dreta el camí de Valseco que ens condueix fins a la casa de Baestas i sense deixar el camí trobem la casa de Valseco. El descens continua entre pins fins a arribar a l'encreuament amb la Rambla d’Alcotas, per la qual descendim coincidint amb les marques del GR 7 que al poc temps abandonem momentàniament per a seguir per la rambla. Estem en la zona geològica més antiga de la Comunitat Valenciana (Paleozoic). Trobem un dic que podem salvar per la dreta i seguim fins a la Font del Llapis per a seguir pel camí vell d’Alcotas que ascendeix entre cultius. A l'estona deixem a l'esquerra el desviament a Penya Tallada i després voregem per la dreta la torrassa de la Torreta (Segle X) seguint pel camí per a creuar el barranc del Remei i arribar a la carretera d‘Ahillas que seguim per l'esquerra per a passar per la plaça de bous i entrar a Chelva pel mateix itinerari d'eixida. 

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents