Valora la ruta

SL-CV 129 RUTA DE MARMALÉ

Entitat promotora: Ayuntamiento de Gátova

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

1 valoració

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Amb un recorregut circular per alguna de les fonts i àrees recreatives del terme municipal de Gàtova la sendera s'acosta a la zona de l'antic poblat de Marmalé en els contraforts del Parc Natural de la Calderona.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
10,00 km
Horari teòric:
03:05:00
Desnivell de pujada:
265 m
Desnivell de baixada:
265 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-12-2010
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
abril de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0667-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra Calderona (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Serra Calderona (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Gàtova - Pino de la Era - Font de la Fonfría - Enllaç GR 10 - Font del Rebollo - Font de la Alameda - Bassa de la Tejería y piscina municipal - Gàtova

Descripció:

Eixim des de la Plaça del País Valencià pel carrer Major i el carrer Castelló fins a la font de Sant Isidre. Seguim la CV-25, carretera de Sogorbe uns metres juntament amb l'etapa del GR 10 per a baixar al molí d'oli i creuar l'incipient barranc del Carraixet. Ascendim per senda, passem per l'era del Pi fins a la part alta. Ja per camí arribem a la font de la Fonfría.

Seguim per la pista de nou en ascens i abans d'arribar a un corral prenem una senda a mà dreta per a enllaçar amb el camí de les Llomes. En passar pels tallats podem veure en el fons de la vall les restes del poblat de Marmalé, ara en zona militar. Seguim la pista fins a i en un encreuament el GR 10 se separa per l'esquerra. Nosaltres seguim recte i al poc arribem a la font del Rebollo.

El camí ara es converteix en pista asfaltada, paral·lel al barranc de la font del Rebollo i que ens condueix a la font de l'Albereda. Continuem uns metres per a desviar-nos a la dreta per xicotet pont per a vorejar el puntal de l'Albereda i baixar al barranc del Carraixet que seguirem fins a creuar a l'altura de la bassa de la Teixiria i la piscina municipal.

Eixim a la carretera CV-25 que prenem a la dreta per a tornar a la localitat de Gàtova

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents