Valora la ruta

SL-CV 135 PASEAR POR BENIJÓFAR

Entitat promotora: Ayuntamiento de Benijófar

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Recorregut sense dificultat amb un interés cultural, que recorre els paisatges agropecuaris de Benijófar, visitant construccions antigues com la sénia i els entramats de séquies pertanyents al sistema hídric del Riu Segura.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
4,60 km
Horari teòric:
01:10:00
Desnivell de pujada:
25 m
Desnivell de baixada:
25 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
1
Esforç necessari:
1

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
28-12-2010
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
agost de 2019
Municipi de referència:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0914-3; 0914-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Plaza Constitución - Zona El Secano - Acequia de Arriba - Noria de Benijófar - Casa de los Valeros - Plaza Constitución

Descripció:

En el municipi de Benijófar, trobem el panell inici-fi del sender situat en la Plaza de la Constitución. El sender comença en aquest punt, des del qual i baixant per unes escales en direcció NO, veiem el primer pal que ens indica cap a la dreta l'àrea recreativa “El Secano”, i cap a l'esquerra la Sénia del S.XVII. Continuem cap a la dreta, (encara que podríem realitzar-ho al contrari), per la carretera poc freqüentada d'asfalt, que en breu ens condueix cap a l'àrea recreativa “El Secano”. Sense entrar en ella, ens desviem per la part esquerra de la carretera, zona de parc, per on transcorre el sender durant uns minuts, i en el qual trobem el panell interpretatiu Huerta. Poc després tornem a la carretera de nou, per a posteriorment trobar la pista de terra paral·lela al riu Segura, per la qual seguim cap a l'esquerra. Sense deixar-la, prompte arribem al panell interpretatiu Ecosistema Riu Segura. Continuem i seguidament trobem la Sénia, element del patrimoni hidràulic rural del s. XVII, on veiem un altre panell interpretatiu. Just després un pal ens indica el retorn a Benijófar pel sender, o bé per un altre camí més curt, amb el qual torna a enllaçar el sender posteriorment. La pista continua paral·lela al riu, fins que trobem un pal que ens indica de nou el retorn al nucli urbà de Benijófar, començant la carretera asfaltada. Arribant a un encreuament, en el qual continuem per l'esquerra, travessant zones d'horta i l'enllaç amb el camí que portava des de la Sénia. Arribem al carrer Rafael Alberti i al punt d'inici-fi del sender.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.