Valora la ruta

SL-CV 138 SENDA DEL CASTELL

Entitat promotora: Ayuntamiento de Alfauir

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

El sender del castell és un itinerari lineal que discorre pel camí tradicional d'accés al castell de Palma. Es tracta d'un espai muntanyenc abancalat per al cultiu tradicional de secà ocupat per una frondosa vegetació de muntanya.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
1,60 km
Horari teòric:
00:45:00
Desnivell de pujada:
210 m
Desnivell de baixada:
10 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
1

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-2013
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
agost de 2023
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0795-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Alfauir – Barranc de la Vinuesa – Mirador del Monestir – Font del Pintat – Castell de Palma

Descripció:

Creuem el pont del barranc de la Vinuesa i continuem pel camí de Canelles. De seguida ens ix un camí formigonat a mà dreta cap amunt on deixem l'SL-CV 88 que continua recte. A poc més de 50 metres, una senda puja i s'endinsa en la pineda fins el mirador del Monestir amb vistes al convent de Sant Jeroni de Cotalba, el pla de la Marxuquera i el massís del Montdúver. Continuem la pujada i, al poc, desviar-nos uns metres per visitar la font del Pintat. Tornem a la senda principal ara ja fins el castell de Palma.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents