Valora la ruta

SL-CV 42 SENDA DELS LLADRES

Entitat promotora: Ayuntamiento de Sagunto

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

1 valoració

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

El sender permet recórrer la totalitat del perímetre del castell de Sagunt, mentre es descobreixen diferents elements de les moltes cultures que pels seus murs han passat en els més de 2.500 anys d'història, i el més important, unes espectaculars vistes panoràmiques que permeten entendre la importància estratègica d'aquesta fortalesa militar, al costat dels murs de la qual discorre el seu traçat.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
2,40 km
Horari teòric:
00:50:00
Desnivell de pujada:
120 m
Desnivell de baixada:
120 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
1

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-04-2007
Data Resolució Registre Públic:
02-06-2009
Data últim Control de Qualitat:
juny de 2022
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0668-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Sagunt- Accés al Castell i al Cementeri Jueu – Portell muralla medieval - Niu metralladores Guerra Civil - Vistes Espoló Plaça del Dos de Maig del Castell - Restes Muralla íbera - Restes Cases íberas - Els Tres Pouets (aljubs ibero-romans) - Hipogeus Hebreus - Sagunt

Descripció:

L'itinerari comença als peus del teatre romà, ascendint per una escala que ens porta a la seua part superior, per baix de les muralles del castell. Vorejant aquestes cap a la dreta, se segueix una pista enjardinada que permet accedir al cementeri jueu i a la porta d'accés al castell, amb el centre de recepció de visitants. Acabada la pista enjardinada, aquesta es converteix en senda i travessa un portal petri de l'antiga muralla, pròxim al qual es troben les restes d'una posició defensiva de la Guerra Civil espanyola. Des d'allí, ja tot per senda, s'accedeix a una àmplia zona als peus de la plaça del 2 de Maig, per on s'estenen restes de les muralles, habitatges i cisternes de la ciutat d’Arse, construïda fa 2.500 anys. La senda discorre de forma quasi paral·lela a les muralles encara que en un pla inferior. Després de passar la zona dels Tres Pouets, el sender descendeix per una empinada pendent fins a enllaçar amb un altre tram de senda que permet contemplar de prop els mil·lenaris murs. Al arribar a la zona urbana el sender discorre entre uns abandonats habitatges que li segueix una altra on per a pujar pels grans blocs de pedra s'han habilitat uns agafadors metàl·lics per a salvar el desnivell. Reprès el traçat, es travessarà una altra portella de la muralla per a arribar a una altra zona urbana a la qual no s'arriba a descendir, sinó que per sendes que discorren pel vessant de la plaça de la Conejera, es dirigeixen cap a on es conserven els hipogeus del cementeri hebreu, enfront del teatre romà, el qual es vorejarà cap avall per la carretera per a arribar al punt d'inici o final del recorregut.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents