Valora la ruta

SL-CV 6 SENDA DE LA MOTA - CASTILLO - FUENTE LUCENA

Entitat promotora: ADENE / Ayuntamiento de Enguera

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Senda que transcorre per pistes i sendes, amb pujades i baixades amb pocs km, travessant barrancs, tallafocs i trobant una àrea recreativa i font, a més del seu interés més preuat, el castell d'Enguera.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
5,90 km
Horari teòric:
02:05:00
Desnivell de pujada:
310 m
Desnivell de baixada:
315 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
19-10-2003
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0794-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Umbría La Plana (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Area Recreativa Fuente de La Mota - Umbría de la Plana - Cortafuegos - Barranco y Fuente de Lucena - Castillo de Enguera

Descripció:

La sendera té el seu punt d'eixida a 100m del nucli urbà, al Carrer de Sant Antoni de Pàdua adreça l'Àrea Recreativa del Bri i Font del Bri. Ascendim pel camí recorrent 400m aprox. per a prendre una senda a la dreta en la corba, per a començar el fort ascens fins a l'Ombría del Sastre durant 700m més fins a arribar al Corral de Campanella i seguir la pista 200m més per a abandonar-la i continuar per senda que apareix a la dreta pel vessant del pic conegut com La Puntada del Cavall i arribar al tallafocs i descendir fins al llit del Barranc de Lucena i continuar paral·lels a aquest ascendint fins a aconseguir una finca agrícola i prendre de nou la pista que ens portarà al Castell d'Enguera i a la població d'Enguera.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.