Valora la ruta

SL-CV 79 COVA DEL PARPALLÓ

Entitat promotora: Ayuntamiento de Gandia

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Còmode sender que valent-se de pistes i sengles existents en el vessant sud del Mondúver ens permet descobrir l'entorn natural d'un dels jaciments prehistòrics del Paleolític superior més importants d'Europa: la cova Parpalló, al mateix temps que podem observar en la distància la mar i la costanera població de Gandia.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
5,60 km
Horari teòric:
01:50:00
Desnivell de pujada:
225 m
Desnivell de baixada:
225 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-01-2008
Data Resolució Registre Públic:
02-06-2009
Data últim Control de Qualitat:
juny de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0770-4; 0795-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Montdúver - Marjal de la Safor (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Parpalló - Borell (Paratge Natural Municipal)
  • Serra del Motduver i Marxuquera (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Serres del Montdúver i Marxuquera (ZEC - Zona de Especial Conservació)
Punts directrius:

Centre d’interpretació - Cova del Parpalló - Mirador de la Caldereta - Font de la Garrofera - Enllaç GR 236 - Coll de Mollons - Centre d’interpretació

Descripció:

Des del centre d'interpretació de la Cova Parpalló (Collado de Mollons), caminem per la pista cap a la mar (direcció aquest) fins a arribar al segon encreuament de pistes.

En aquest punt podem decidir el sentit de la marxa, encara que la sendera s'ha dissenyat per a seguir-lo en el sentit de les agulles del rellotge, per això continuem per la pista, ascendint lleugerament. Després de recórrer altres 400 metres arribem a la derivació de la Font del Parpalló (senda d'anada i tornada).

Continuem el camí principal, i 300 metres més endavant, a mà esquerra (nord), deixarem una senda que permet pujar al cim del Mondúver. Nosaltres desestimem aqueix desviament i caminem recte, i en tot just 140 metres arribarem a la Cova del Parpalló.

Continuem avançant recte per la pista (direcció aquest). A mig quilòmetre passarem la Font de la Caldereta, i a 750 metres d'aquesta, arribarem al Mirador de la Caldereta i a la derivació que permet la pujada al Coll de Rafaela (senda d'anada i tornada).

Continuem pel la pista (direcció sud), que just en la derivació comença a perdre altura fins a arribar a la Font del Garrofer.

Des de la Font del Garrofer, prenem la senda de descens que trobarem a la dreta (direcció sud), i que ens permet baixar pel Barranc de la Garrofera. Aquesta senda d'uns 600 metres de longitud, està condicionada amb algun escaló de formigó per a fer més segur el descens en alguns trams.

El barranc desemboca a la Canyada Real de Castella (coincidint en aquest punt amb la variant del GR 236), i que nosaltres seguirem cap a la dreta (oest), fins a creuar amb el Barranc de la Revolta, on prendrem la senda de la dreta que serpenteja seguint el barranc.

La senda es converteix en un ampli camí pavimentat que seguirem durant una mica més d'1 quilòmetre, fins a arribar a l'encreuament de pistes pel qual passem en iniciar el recorregut circular, prenent aquesta vegada la pista cap a l'esquerra fins a arribar a l'inici.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents