Valora la ruta

SL-CV 99 ERMITA DE SANTA LLÚCIA

Entitat promotora: Ajuntament de Xàbia

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

El punt d'interés és la pròpia ermita de Santa Llúcia, com a talaia des de la qual veure el Cap de Sant Antoni. Un poc més al Nord podrem contemplar els molins de la Plana i al sud-est el poble, la vall i la badia de Xàbia amb el Cap Prim al fons.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
2,00 km
Horari teòric:
00:30:00
Desnivell de pujada:
110 m
Desnivell de baixada:
110 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
1

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
04-03-2008
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0823-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Montgó (Parc Natural)
Punts directrius:

Plaza de la Constitución - Camino Santa Lucia - Ermita de Santa Lucia - Zona Escalada Santa Lucia

Descripció:

Eixint de la Plaça de la Constitució (davant del Centre de Salut) pujarem en direcció a l'Institut de Batxillerat pel carrer Rafael Echagüe.

Travessarem l'avinguda Ángel Doménech i prendrem el camí de Santa Llúcia que comença on es troba una creu feta de tosca. La senda s'endinsa en un xicotet bosc de pins. En eixir d'ell, ja arribant quasi a l'ermita i en una corba pronunciada a l'esquerra, agafarem a la dreta un tram de formigó amb una tanca que ens portarà fins a l'ermita de Santa Llúcia.

Des d'aquest punt podrem gaudir d'unes magnífiques vistes de gran part de Xàbia, així com del Puig de la Llorença, Bèrnia i el Montgó.

Una vegada ací ens queda el descens, que el farem per un lloc diferent.

Partint de l'ermita, agafarem una altra vegada la senda de formigó.

Als pocs metres i girant a l'esquerra la senda baixa en zig-zag i amb una pronunciada pendent. Tindrem a la nostra dreta mentre descendim les parets de Santa Llúcia, que són una de les zones d'escalada de Xàbia.

Al poc enllacem amb el camí de pujada pel que retornem al punt de partida.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents