Valora la ruta

PR-CV 112 XIXONA - VIVENS - XIXONA

Entitat promotora: Centre Excursionista de Xixona

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
15,90 km
Horari teòric:
06:15:00
Desnivell de pujada:
Sense determinar
Desnivell de baixada:
Sense determinar
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Xixona/Jijona
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-12-1997
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Xixona (enlace PR-CV 212) – Castillo de Xixona – Partida Cotelles – Font Roset – cruce del mismo sendero – La Llibreria – Salt del Moro – Costera d´IBi – La Font de Vivens – l´Alt de la Martina o del Salviar, Els Quatre Barrancs – cruce del mismo sendero – Font Roset – Partida Cotelles – Castillo de Xixona – Xixona (enlace PR-CV 212)

Descripció:

La nostra excursió s'inicia a Xixona al Parc de la Font del Barranc, des d'ací per dins de la ciutat creuem vagarejant fins a situar-nos en l'eixida de la carretera de Tibi, lloc on trobem la primera marca de PR-CV (passat aquest tràmit ens vam dirigir per pista a vegades asfaltada i a vegades de terra) fins a la Font del Roset, des d'on podem observar les imponents penyes que queden enfront de nosaltres. Ací el camí es torna senda i incrementa en atractiu, primer passant enfront de les Penyes de la Llibrería (curiosa formació geològica) i després pel bell paratge del Salt del Moro. Ací ens espera una contínua pujada que ens fa guanyar altura fins a canviar de vessant i iniciar una lleugera baixada per pista fins a arribar a l'àrea recreativa de Vivens. Des d'ací remuntem de manera directa cap a l’Alt de la Martineta, on està situat un observatori forestal. Continuem el nostre itinerari descendint i introduint-nos en el Barranc de Castella, en un xicotet tram molt encaixonat obligant a seguir el seu llit sense cap senda. Arribats a l'encreuament de 4 barrancs, hem de continuar en la mateixa direcció fins a localitzar l'encreuament que tanca el circuit, i des d'aquest per Font de Roset tornar a Xixona.
Per a arribar a l'Alt de la Martineta o a la Font de Vivens, hem de separar-nos del recorregut del PR-CV.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents