Valora la ruta

PR-CV 126 ALTO CURSO DEL MIJARES

Entitat promotora: IDUBEDA

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
17,00 km
Horari teòric:
06:35:00
Desnivell de pujada:
1.120 m
Desnivell de baixada:
780 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Montanejos
Punt d'arribada:
Los Cantos
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-05-2001
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Montanejos – Enlace con GR 7 – Huertas de Maimona - vado barranco Maimona - Los Calpes - Ermita de San Cristóbal - Puebla de Arenoso - Fuente del Almajal - los Cantos – limite de provincias de Castellon y Teruel

Descripció:

Partim al costat de la carretera CV-195 km. 22, i prenem la pista asfaltada que va en ascens fins a passar per davant del depòsit d'aigua. Des d'ací es pren una senda on coincideixen dues sendes més, un SL i el GR-7, el tram segueix en ascens per pineda fins a arribar a un clar, quan comença a veure's els tallats del Barranc de la Maimona. Des d'ací planeja per l'estret, on la panoràmica és espectacular, estem en una de les millors zones d'escalada a nivell nacional i internacional.
Posteriorment la senda arriba a una pista forestal on se separa del GR-7 (punt 2) en 1h. El GR s'encamina cap a Montan i el PR continua cap a Calpes al costat del SL que més tard se separa. En aquest tram de pista descendeix el llit del barranc, abans del qual ens desviem cap a l'esquerra i deixem l'SL.
Creuem el barranc per un gual cimentat i prosseguim, una vegada passat deixarem la pista als 5 minuts i arribarem al pal de seguiment, començarem a ascendir per senda entre pins. Abandonem la senda i agafem la pista a la nostra esquerra que prenem fins que desapareix prop d'un corral cobert. Ens trobem a l'altura de la Penya Giberte i a partir d'ací la pista es converteix en senda que, a través de pinedes, ens porta fins al llogaret dels Calpes ( 2h 35 min).
Travessem el poble seguint les marques, arribant a l'encreuament amb la carretera que va a la població de Font de la Reina. En eixe mateix punt hi ha un pal d'una única direcció. Travessarem la carretera cap a l'esquerra seguint-la 200 mts. i l'abandonem a la nostra dreta. Agafem la senda en ascens que ens porta a la Puebla de Arenoso. Seguint el nostre camí sempre cap al Nord ens creuarem amb diverses pistes, per aquesta zona del PR li falta senyalització. Encreuament amb CV-209 km. 9, la creuem de front i seguim la senda en ascens i paral·lel a la carretera, als 400 mts. arribarem a un pal de direcció per a abandonar la senda i agafar l'antic camí de la Pobla.
Ací seguirem en descens fins arribar a la Puebla de Arenoso, entrem pel cementeri i baixarem unes escalinates, recte en direcció cap al centre de la població segueix la senda per a abandonar la Pobla per una depuradora en construcció, la passem i de front agafem la senda que passa al costat d'una noguera. Arribarem a la CV-20, la recorrem 100 mts. per a agafar una senda que ix a la nostra esquerra, port vertical, pugem pel camí cap a la Font del Almajal, passem la font i per una senda no gaire ben definida girarem a l'esquerra en ascens brusc, on al cap de poc temps la senda es torna totalment plana. Després de mitja hora arribem al Llogaret dels Cants. Ací la senda es pot dir que acaba, però realment queden 400 mts. que finalitzen en no res perquè s'enllaça amb el que ve de Rubielos de Mora.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents