Valora la ruta

PR-CV 147 LA CATEDRAL DEL SENDERISMO

Entitat promotora: Ayuntamiento de la Vall de Laguar

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Ruta circular que parteix de Fleix, una de les tres poblacions que conformen el municipi de la Vall de Laguar. Coneguda com 'La Catedral del Senderisme' o 'La Ruta dels 6800 escalons de pedra', es tracta d'un recorregut d'exigència física moderada a través de sinuoses pujades i baixades creuant en dues ocasions el Riu Girona en el qual un tram del mateix és més conegut com Barranc de l'Infern. 

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
14,10 km
Horari teòric:
05:10:00
Desnivell de pujada:
800 m
Desnivell de baixada:
800 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
18-01-1998
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0822-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Muntanyes de la Marina (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Valls de la Marina (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Calle Era - Riu Girona - Cami de la Juvea Del Poble d'Enmig - Riu Girona - La Juvea de d'Alt - Barranc dels Racons - Font dels Olbis - Benimaurell

Descripció:

Iniciem la senda al Carrer Era de la població de Fleix que pertany al municipi de Vall de Laguar. Ací trobem el panell d'inici i final de la senda. Prenem la CV-721 direcció Benimaurell i uns metres més endavant girem a la dreta pel Camí de Cantorres cap a la Font Grossa. Després de la font girem a la dreta per senda en descens fins a arribar al llit del Riu Girona. Creuem el llit i iniciem ascens per senda i després per pista fins a arribar als Juvees d'Enmig on una mica més endavant trobem un panell informatiu. Ací girem a l'esquerra en descens per pista i després per senda fins a arribar de nou al llit del Riu Girona. Creuem el llit i comencem ascens per senda fins a les cases dels Juvees de d'Alt. Prenem la pista de la dreta i uns metres més endavant girem a l'esquerra per senda fins a arribar al llit del Barranc de Racons. Creuem el barranc i ascendim per senda fins a arribar a una pista, girem a l'esquerra i arribem a l'Àrea Recreativa de la Font dels Olbis. Continuem per pista i aconseguim la població de Benimaurell. Creuem el poble pels carrers Collao, Olbis i Aguila i l'abandonem pel Camí de la Font Grossa fins a arribar a ella, continuem pel mateix camí per a arribar al final de la senda en Fleix.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents