Valora la ruta

PR-CV 149 EL CASTELLET

Entitat promotora: Diputació d'Alacant

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Ruta circular que parteix de la zona recreativa El Castellet molt prop de la població de Castell de Castells i que a meitat de recorregut aconseguim el Castellet, un dels vestigis àrabs de la Marina Alta amb un enclavament impressionant per a controlar les valls del Riu de Guadalest i el Riu de Xalò o de Gorgos, lloc emblemàtic de la Serra de Xortà i la Serra de Serrella.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
9,50 km
Horari teòric:
03:20:00
Desnivell de pujada:
465 m
Desnivell de baixada:
465 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-12-1998
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0821-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Aitana, Serrella i Puig Campana (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Els Arcs (Paratge Natural Municipal)
  • Muntanyes de la Marina (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Castell de Castells - Cami dels Racons – Portet de Castells - Penya el Castellet - Camí dels Racons - Castell de Castells

Descripció:

Iniciem la ruta en la zona recreativa El Castellet, on trobem el panell d'inici compartint recorregut amb el GR 330. Partim per una estreta pista en ascens, deixant a la dreta la casa de la zona recreativa. Més endavant el nostre camí passa a ser senda i ens fa guanyar altura sense massa esforç. Arribem a una pista, el tram realitzat és el que repetirem per a tornar a l'inici. En aquest encreuament triem el sentit de la ruta, l'original és girar a l'esquerra en la pista com ens indica el pal de direcció i continuar per ella planejant fins a arribar a un camí de ciment on girem a la dreta. Continuem pel mateix en ascens fins a aconseguir el serral denominat Portet de Castells, encreuament dels PR-CV 18, 19 i 150. Girem a la dreta per pista, ací l'ascens és més evident i més endavant arribem a un serral on agafem una senda a l'esquerra que ens porta al Castellet. Tornem per la mateixa senda al serral i girem a l'esquerra, més endavant el GR 330 gira a l'esquerra per senda però continuem sense deixar la pista fins a aconseguir un altre encreuament, on girem a la dreta i seguim per aquest camí sense deixar-lo fins a arribar a l'encreuament de la senda per la qual hem pujat des de la zona recreativa com ens indica el pal de direcció. Seguim aquesta senda per a tornar al punt de partida i concloure en la zona recreativa El Castellet.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents