Valora la ruta

PR-CV 164 LA VALL D'UIXÓ - FONT DEL NOGUERET - FONT DE CABRES

Entitat promotora: Ayuntamiento de la Vall d'Uixó

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions
Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
13,60 km
Horari teòric:
04:50:00
Desnivell de pujada:
680 m
Desnivell de baixada:
680 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-1999
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
maig de 2021
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0640-4; 0668-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Penyalba (Microreserva de flora)
  • Serra d´Espadà i Curs Alt del Millars (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

La Vall d'Uixó - Font del Nogueret - L'Ereta - - Pic Font de Cabres - Coll de Bledar - Desvío a Font de la Cervera - La Vall d'Uixó

Descripció:

Iniciem el recorregut en la ctra. de Sogorb per a eixir del poble pel carrer 12 del barri Carbonaire on comença el Camí de la Font de Noguret. En el camí trobarem les ruïnes de la Casota (s. XI) i un parell de fonts.

Des de l'àrea recreativa de la Font del Nogueret continuem ascendint, ara per senda, cap a les Penyes de Mondragó, deixant als costats altres sendes de caçadors i de la zona d'escalada fins a arribar a la pista d'Alfondeguilla a Artan en la zona coneguda com a l’Ereta. Després d'uns metres per la pista trobem la senda del Frontó que passa per una àrea de descans prop dels corrals de Turmó i ens condueix als peus del Font de Cabres. Pugem i baixem per la canal de roques per a seguir la senda fins al Coll de Bledar.

Des del serral baixem seguint el barranc fins a un aljub a l'inici del camí de Font de Cabres. Poc més endavant trobem la boca del Fardatxo, una roca amb aqueixa forma característica. Seguim i passem pel desviament de la Font Cervera (a uns 400 metres). Des d'ací, en direcció a la Vall seguim el camí asfaltat que ja no deixarem fins al final del recorregut.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents