Valora la ruta

PR-CV 241 LA VALL D'UIXO - PICO RODENO - PICO PIPA - LA VALL D'UIXO

Entitat promotora: Ayuntamiento de la Vall d'Uixó

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
15,50 km
Horari teòric:
05:50:00
Desnivell de pujada:
930 m
Desnivell de baixada:
930 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
19-09-2008
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0668-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Paraje de las cuevas de Sant Josep - Corrals de Garrut - Coll del Carrascalet - Pico el Rodeno - Alt de Pipa

Descripció:

Comencem en el paratge de S. Josep, creuem el pont i girem a la nostra esquerra, és el principi de la senda de Cristall, passada la Bassa de Cristall s'arriba a la bifurcació amb el camí de S. Antoni i Racó de Montesinos, que arranca cap amunt d'una lloma, és més estreta que l'anterior però no ofereix cap dificultat, deixem a la dreta l'Ermita de S. Antoni, al final d'aquesta senda la vegetació natural va menjant terreny als cultius, entrem en un tram de pista d'aproximadament 1,5 Km., trobem a l'esquerra una senda que descendeix, que prendrem per a dirigir-nos cap als corrals i font de Garrut per la senda de Garrut. Durant el descens ens trobem amb un aljub de pedra en sec, els corrals de Garrut, continuant cap a l'altre costat de la vall prenem la senda de la Font de Garrut, a uns 500 m. arranca cap amunt la senda Cagarrita que prenem per a seguir un ascens més pronunciat fins al camí dels Solanes, que agafem per a vorejar la muntanya del Pinastre, agafem franja asfaltada fins que arranca a mà dreta i en sentit ascendent la senda Aiguamolls, que ens porta per la falda de la muntanya. A mà dreta veiem que comença una estreta senda encaixonada entre un camp d'ametlers i un ribàs, és la denominada senda del Pinastre. Després de creuar la part més alta, la senda descendeix fins a un encreuament, davant tenim la senda del Palmeralet o Pipa o del Tossal de Garrut, seguim per ella fins a l'Alt del Pipa. El descens es fa per una estreta senda que parteix de la cara Est. Encara que estreta i en fort descens està ben delimitada, amb les seues vores marcades amb pedres, a pocs metres de l'inici trobem una intersecció amb una altra senda que no prenem, continuem en descens, el pendent es va suavitzant fins al peu de la muntanya en un punt conegut com el Racó del Batlle al fons del barranc de Sant Josep. Des d'ací cap a la dreta pel barranc fins al paratge natural de Sant Josep.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents