Valora la ruta

PR-CV 174 ENTRE SALADARES Y BANCALES

Entitat promotora: Ajuntament de Villargordo del Cabriel

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

El sender s'inicia en la perifèria del nucli urbà seguint la carretera de l'embassament. S'arriba a un coll on hi ha una panoràmica de la rambla Salada. Es descendeix per la senda del Bancal endinsant-se entre els olivars. El final de la ruta és a la Punta Umbría.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
6,50 km
Horari teòric:
01:55:00
Desnivell de pujada:
50 m
Desnivell de baixada:
245 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2002
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2021
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0693-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Valle del Cabriel (Reserva de la Biosfera)
Punts directrius:

Camí del Tesoro - Collado de El Mogorrito - Rambla Salada - La Herradilla - Camí del Tesoro - Barranc de la Vid - Senda Umbría del Molino

Descripció:

El sender s'inicia al costat del camp de futbol, per la carretera direcció ponent, passem al costat d'uns cellers a la nostra esquerra. Arribem a un encreuament de camins, on trobem un pal amb l'opció de realitzar una variant del PR-CV 174.1. Nosaltres seguim recte ara per camí de terra en uns centenars de metres deixem el camí central i per la dreta per una pista que després és senda cap al serral del Mogorrito, on observem una panoràmica de la rambla Salada. Aquesta senda va en descens entre vegetació típica de bosc mediterrani (bots, romers, arços, ginebres) fins a arribar als bancals d'oliveres i ametlers, travessem la rambla Salada.
Ja entre bancals i en suau ascens, arribem de nou al camí de terra (camí del Tresor), entre una zona de pinedes aconseguim un encreuament de carretera i per la dreta passem sobre un pont les vies del tren (barranc de la Vinya). Veiem l'entrada d'un càmping i l'enllaç amb la variant PR-CV 174.1.
Continuem direcció W per camí de terra fins a trobar un pal a l'esquerra i la senda de l'Ombria del Molino que ja no deixarem fins al final de la ruta. El contorn de l'embassament ens ofereix unes boniques vistes d'aquest sobre les característiques cues o llengües que s'endinsen terra endins, fins que arribem a l'Ombria del Molino.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents