Valora la ruta

PR-CV 178 SENDA A LA CUEVA SANTA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Altura

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions
Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
9,50 km
Horari teòric:
02:50:00
Desnivell de pujada:
535 m
Desnivell de baixada:
145 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
21-02-2001
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
abril de 2021
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0640-3; 0639-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Altura - Pilón El Collado - Cruz y Masía de Ribas - Fuente de Rivas - Pilón de la Paloma - Pilón Pota del Caballo - Cruz de Magaña - Cueva Santa

Descripció:

La sendera parteix de la localitat d'Altura (Alt Palància – Castelló), on al carrer Camí Font Sierra, enfront del col·legi, part una pista cimentada, després asfaltada, que sense perdre-la porta fins a la Masia de Rivas, passant per l'Alt i Piló del Collado, des del qual s'atalaia el Santuari. Una vegada creuada la CV 245, s'observa l'antiga Masia de Ribas i una creu en el seu accés, i uns metres més endavant, el desviament que baixa fins a la Font de Rivas. Des d'aquest punt és on realment comença l'ascens per sendera, discorrent en un primer tram al costat del Barranc de Magaña, per a després pujar al costat de la carretera i trobar el Piló del Colom al costat d'una zona recreativa. Uns metres més endavant, el camí es torna senda i entre camps i pinedes, s'arriba pel traçat previ a la carretera fins al Piló de la Pota del Cavall i la Creu de Magaña, que recorden diversos fets atribuïts a la Verge. Al mig, s'observen les ruïnes del Corral de la Verge, com a record de la importància del bestiar en temps pretèrits. Des de la Creu, ja per pista, per les Estacions del Rosari s'arriba fins a l'esplanada del Santuari, fi del trajecte.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents