Valora la ruta

PR-CV 2 CABEÇÓ D'OR

Entitat promotora: Ajuntament de Busot

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

4 valoracions

La ruta del Cabeçó d’Or és una de les clàssiques i imprescindibles en la geografia alacantina. El Cabeçó d’Or està situat a la comarca de l'Alacantí, en el límit amb la Marina Baixa. És una important referència visual al nord del camp d'Alacant, i el seu cordal separa els municipis de Xixona, Busot, Aigües i Relleu. La muntanya amaga en les seues entranyes un gran tresor: les Cuevas de Canelobre.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
10,40 km
Horari teòric:
04:55:00
Desnivell de pujada:
855 m
Desnivell de baixada:
855 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
4
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
16-10-1995
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
maig de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0847-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Cabeçó d'Or i la Grana (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Racó de Seva y Cova del Canelobre (Microreserva de flora)
Punts directrius:

Pla de la Gralla - Cuevas del Canelobre - Pla del Cabeçó - Casa de Polzet - Cabeçó d'Or - Casa de Polzet - Racó de Seva - Casa de Gorges - Raço de Calderó - Pla de la Gralla

Descripció:

Des del mateix pàrquing del Pla de la Gralla seguim per la carretera asfaltada fins a les coves del Canelobre, on al final d'aquesta comença una sendera que descendeix en direcció al Pla del Cabeçó. Anirem baixant fent xicotetes ziga-zagues fins a veure un pal indicador que ens assenyalarà la direcció feia el serral de Polset. Des d'aquest punt comencem a ascendir de nou en ziga-zaga fins a arribar a la Casa de Polset. La senda es troba molt marcada. Des de la Casa de Polset, veurem davant nostra un pal indicador, si volem pujar al cim, ho farem prenent la senda que ix a la dreta. Aquesta va creuant xicotetes pedreres i passant per davall de parets fins a arribar a un xicotet serral. Per a arribar a aquest serral cal fer una xicoteta i senzilla grimpada ajudats de les mans, aquest tram està equipat amb esglaons metàl·lics tipus 'via ferrata'. Des del serral continuant cap a l'esquerra arribarem al cim del Cabeçó d'Or. Per a continuar l'itinerari, descendim tornant a la Casa de Polzet per a seguir per la senda de la dreta segons baixem, on el mateix pal indicador que vam veure en la pujada ens marca la direcció de retorn. La resta de l'itinerari és en descens, la senda travessa unes pedreres fins al Racó de Seva, on passa a ser pista forestal, la qual agafarem feia l'esquerra, passarem per la Casa de Gorges i el Raçó de Calderó (escola d'escalada). Seguim la pista i ens portara fins al pàrquing de l'inici.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents