Valora la ruta

PR-CV 226 AIGÜES PEL BARRANC DEL BARBER

Entitat promotora: Ayuntamiento de Aigües

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

1 valoració

Recorregut lineal que uneix les poblacions de Busot i Aigües pel vessant sud del Cabeçó d'Or travessant barrancs, colls i pinedes.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
10,00 km
Horari teòric:
03:10:00
Desnivell de pujada:
320 m
Desnivell de baixada:
320 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
1
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-12-2009
Data Resolució Registre Públic:
20-02-2012
Data últim Control de Qualitat:
agost de 2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0847-3; 0872-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Cabeçó d'Or i la Grana (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Busot – Pla del Cabeçó (enllaç PR-CV 02) – Coll de la Castellana – Barranc de Cabrafit – Barranc de Salmitre (enllaç PR-CV 243) – Coll de l’Alt del Cantal – Camí de Busot (enllaç PR-CV 243) – Aigües

Descripció:

Comencem a la casa de cultura de Busot en sentit descendent pel carrer del Pal fins a l'encreuament amb l'antiga CV-776. Girem a la dreta fins al següent encreuament amb l'actual CV-776, girem a la dreta i continuem per la CV-776 fins al tercer camí a la nostra dreta. Prenem aquest camí que gira a l'esquerra en lleuger ascens en direcció al Pla de Cabeçó. El pendent d'aquest camí és cada vegada més acusada fins a aconseguir l'encreuament amb el PR-CV 2 en el Pla del Cabeçó en el que compartim recorregut. Més endavant girem a la dreta per senda fins a un altre encreuament en el qual separa el PR-CV 2. Continuem recte per senda fins a la collada de la Castellana. Comencem descens per camí fins a aconseguir l'encreuament, girem a la dreta i posteriorment a l'esquerra en el barranc de Cabrafit en ascens per camí fins a l'encreuament amb el PR-CV 243 en el barranc de Salmitre amb el qual compartim recorregut en ascens fins a l'alt del Cantal. Ara descendim per senda pronunciada fins a l'encreuament en bassa de la Cava. Girem a l'esquerra per camí pel qual continuem fins a l'encreuament amb el camí de Busot on girem a l'esquerra i continuem fins a l'encreuament del camí de Busot on se separa el PR-CV 243, girem a la dreta. Seguim per camí i, als pocs metres, girem a l'esquerra per camí que passa per davant de l'ermita i desemboca en el balneari d'Aigües Ací girem a la dreta pel carrer els Banys i en descens arribem el nucli urbà d'Aigües.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents