Valora la ruta

SL-CV 121 VOLTA A AIGÜES

Entitat promotora: Ayuntamiento de Aigües

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Ruta circular que transita per la bella localitat alacantina d'Aigües, baix les faldes de l'emblemàtica mola del Cabeçó d´Or.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
7,50 km
Horari teòric:
02:20:00
Desnivell de pujada:
205 m
Desnivell de baixada:
205 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-12-2009
Data Resolució Registre Públic:
20-02-2012
Data últim Control de Qualitat:
desembre de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0872-1; 0847-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Cabeçó d'Or i la Grana (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Aigües - Encreuament CV-775 - Enllaç PR-CV 243 - Balneari - Enllaç PR-CV 243 – Aigües

Descripció:

El sender ix al costat de la casa de la Cultura d’Aigúes. Ens dirigim al Sud, pel carrer Collado, per a més endavant, agafar el camí de l'antic escorxador. Seguim un bon tram per pista de terra, al principi amb el barranc d’Aigües a la nostra dreta, i després entre parcel·les de cultiu pròximes al poble, per a desembocar a l'est de la localitat, a les cases de la partida de la Venteta. Des d'ací prenem la carretera asfaltada un bon tram direcció N-NE, passem per la finca el Tossal, i prenem més endavant una xicoteta senda que ix a la nostra dreta, que desemboca en la CV-775, que seguim uns pocs metres també a la nostra dreta, per a prendre una pista asfaltada a la nostra esquerra, el denominat camí Pla del Rocar, que seguim un llarg tram entre xalets i camps de cultiu. Continuem fins a arribar a una bifurcació, on prenem una pista, denominada camí Vell d’Alcoi, amb el barranc dels Pintats un llarg tram a la nostra dreta. Més endavant, prenem una bifurcació a la nostra esquerra deixant la pista del camí Vell d'Alcoi, prenent la pista del camí de la Barcorera que seguim per a connectar amb el sender PR-CV 243, que juntament amb aquest, passem per uns depòsits d'aigua i l'antic balneari, per a arribar de nou a la població d'Aigües. Travessem el nucli urbà per a arribar al punt de partida.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents