Valora la ruta

PR-CV 222 SENDA ALT DE BENICADELL Y NEVERA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Atzeneta d'Albaida

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Partint des de la bonica població d'Atzeneta d'Albaida realitzarem un sender molt recomanable per a gaudir del Paisatge Protegit de l'Ombria del Benicadell on descobrirem antigues neveres de neu, corrals i tot un paisatge als teus peus.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
11,00 km
Horari teòric:
03:50:00
Desnivell de pujada:
745 m
Desnivell de baixada:
165 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2001
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0821-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Eixirem cap a la travessia d'Atzeneta al Port i després de recórrer-la quasi per complet prendrem una senda, segons el nostre sentit de la marxa, que transcorre paral·lela al barranc de les Figueres. Passarem per la font de l'Arrier i en poc més d'1 km pe (Microreserva de flora)
  • Ombria del Benicadell (Paisatge protegit)
  • Penya del Benicadell (Microreserva de flora)
  • Solana del Benicadell (Paisatge protegit)
Punts directrius:

Atzeneta d'Albaida - Font de l'Arriero - Font de l'Anoueret - Corral de Diego - Nevera del Benicadell - Camí de la Penya - Pouet del Benicadell

Descripció:

Eixirem cap a la travessia d'Atzeneta al Port i després de recórrer-la quasi per complet prendrem una senda, segons el nostre sentit de la marxa, que transcorre paral·lela al barranc de les Figueres. Passarem per la font de l'Arrier i en poc més d'1 km per la masia de la Font de l'Anoueret. En aquest punt prendrem la pista cap a l'esquerra i després d'una parell de corbes ens apareixerà una senda a la dreta que prendrem per a dirigir-nos al barranc de l'Anoueret.

Arribats al Pla de la Roda prendrem una altra pista cap a l'esquerra que continuarem uns 1,5 km per a prendre un desviament en el corral de Diego cap a la dreta, i seguir pel camí. Ens trobem al nostre pas amb el desviament de la nevera del Corral de Diego, que deixem i en menys d'1 km trobem un encreuament de camins. Nosaltres continuarem pel principal. Més endavant prendrem la senda d'ascens a l'alt del Morral. Seguint la senda ens trobarem amb l'enllaç del PR-CV 213.3, i amb el desviament per a accedir a la nevera del Benicadell, situada a uns 100 m del sender.

Des d'aquest punt ja podrem contemplar la majestuositat del nostre destí final. Ja només ens quedara un intens ascens en ziga-zaga cap al tram final de l'alt del Benicadell que no deixa als peus de la gran mola calcària.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents