Valora la ruta

SL-CV 118 RUTA DEL CASTELL I ALTRES JOIES DEL PATRIMONI RURAL

Entitat promotora: Ayuntamiento de El Palomar

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

El recorregut del sender SL-CV 118, que en la seua major part transcorre pel paisatge protegit de l’Ombria del Benicadell, ens ofereix unes panoràmiques esplèndides de la Vall d'Albaida i de la serra del Benicadell i reuneix en el seu itinerari interessants vestigis arquitectònics com el Castell de Carrícola (segle X al XII) i de construccions relacionades amb el desaparegut comerç de la neu com són la Neveres de la Solana, la d'Atzeneta i la de Diego d'alt valor etnogràfic i paisatgístic.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
6,20 km
Horari teòric:
02:00:00
Desnivell de pujada:
350 m
Desnivell de baixada:
65 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
25-06-2010
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
setembre de 2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0795-3; 0821-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Ombria del Benicadell (Paisatge protegit)
Punts directrius:

Atzeneta d’Albaida - Nevera de la Solana - Castell de Carrícola - Corral de Diego - Colomer - Forn de calç - Nevera de Penalba - Nevera del corral de Diego

Descripció:

Travessem el parc i arribarem al carrer Papa Joan XXIII que prendrem a la dreta fins a arribar al carrer Font Freda on girem a la dreta novament i prendrem el primer camí que ens ix a la nostra esquerra. Aquest és el camí de la Nevera que ens portarà primer a la nevera de Atzeneta i posteriorment a l'accés a la nevera de la Solana (a 40 metres). Continuem per aquest camí i en arribar a una pista la seguirem a a l'esquerra i ens portarà al mirador de la Vall d´Albaida i més endavant a l'accés al Castell de Carrícola (a 140 metres). Continuant per aquesta pista trobarem l'àrea recreativa de la font del Melero on abandonem la pista i seguim per una senda a la dreta que puja fent llaçades. Més endavant arribarem a una altra pista que prendrem a la dreta per a de seguida prendre un camí a l'esquerra. Així arribarem a l'enllaç amb el PR-CV 222 que s'uneix al SL-CV 118 fins al final del seu itinerari. Per aquest camí arribarem a l'accés a la nevera de Joaquim i més endavant a la nevera de Diego.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents