Valora la ruta

PR-CV 275 FUENTES DEL PALANCIA

Entitat promotora: Ajuntament de Bejís

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut 'condicionat' en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

El naixement del Riu Palància ha sigut catalogat com un dels “paisatges màgics de la Comunitat Valenciana”.
El sender va seguint el llit del riu i ens permet passar de les zones aprofitades per l'home, amb les seues nombroses masies i cultius esguitats per mostres d'arquitectura de la pedra en sec, a un entorn mes salvatge pròxim als estrets del riu Palància, en el magnífic estret del Cascajar.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
6,20 km
Horari teòric:
02:00:00
Desnivell de pujada:
305 m
Desnivell de baixada:
135 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
26-05-2023
Data últim Control de Qualitat:
maig de 2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0639-1, 0639-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Palància (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Alt Palància (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Peñaescabia (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Carretera de los Cloticos – Mas del Puente (enllaç PR-CV 275.1) – Ríos Arriba – Enllaç GR 231 – Panell informatiu – Naixement del Palància

Descripció:

La senda de ciment ens condueix al llit del Palància a l'altura de la masia del Puente. Ací podem triar el PR-CV 275.1, variant que envolta el Cerro Simón. Seguim a l'esquerra pel camí que voreja el riu per arribar al càmping Los Cloticos. La font Seca i la font de la Mina ixen al nostre encontre.

Per la pista travessem el riu cap a la font de los Cloticos, la més important per la qualitat de les seues aigües i per la seua explotació industrial. De nou en la pista, en direcció Oest, prop del Molinar, pugem per l'esquerra cap a la casa del Forestal. Més endavant creuem el barranc del Resinero i per la senda que remunta el Palància arribarem al magnífic canó on naix el riu. Si el nivell de l'aigua ho permet es pot recórrer en els seus primers trams.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents